Αποκλεισμός σε Κινέζα δρομέα που χρησιμοποίησε ποδήλατο σε Μαραθώνιο

Αποκλεισμός σε Κινέζα δρομέα που χρησιμοποίησε ποδήλατο σε Μαραθώνιο

Υπάρχει ένα σημείο σε κάθε μαραθώνιο όπου οι περισσότεροι δρομείς αναρωτιούνται γιατί δεν πήραν μαζί το ποδήλατό τους. Αν και οι περισσότεροι δεν θα το… καβάλαγαν ποτέ, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Μια γυναίκα δρομέας η οποία ακυρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Μαραθώνιου Xuzhou στην ανατολική επαρχία Jiangsu της Κίνας, χρησιμοποίησε το ποδήλατο της, για ρολάρει ξεκούραστα για μερικά χιλιόμετρα.

Οι εθελοντές του Μαραθωνίου αντιλήφθηκαν το γεγονός και το ανέφεραν στους διοργανωτές. Ένας κριτής, σταμάτησε τη γυναίκα και την έβγαλε εκτός κούρσας, αλλά εκείνη ενώ αρχικά δέχθηκε την ποινή, ανέβηκε ξανά στο ποδήλατο και από άλλο σημείο της διαδρομής επέστρεψε στον αγώνα.

Τελικά φαίνεται ότι οι… πεταλιές δεν της έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν, αφού τερμάτισε σε 5 ώρες, 38 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Στο τέλος φυσικά ακυρώθηκε και όχι μόνο αυτό, αλλά της επιβλήθηκε και αποκλεισμός από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην Κίνα τα τελευταία χρόνια η… έκρηξη του δρομικού κινήματος είναι τεράστια. Οι αγώνες χρόνο με το χρόνο γίνονται μεγαλύτεροι και πιο δημοφιλείς, ωστόσο, αυξάνονται και τα «μίνι σκάνδαλα» και οι παρασπονδίες από τους δρομείς.

Τουλάχιστον 258 δρομείς βρέθηκαν να έχουν «κλέψει» χιλιόμετρα στον ημιμαραθώνιο της Σεντζέν τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ και άλλα μικρότερα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε αγώνες δρόμου σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: Runnfun

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter