Αποκλειστικό – Και δεύτερη καταδίκη Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά

Αποκλειστικό – Και δεύτερη καταδίκη Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά

Ένοχο για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία καθώς επίσης για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έκρινε το Θωμά Λιακουνάκο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση.

Πρόκειται για υπόθεση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη η οποία υπεγράφη, στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard για την οποία είχαν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών συνολικά 11 άτομα.

Εκτός από τον Θωμά Λιακουνάκο, το Δικαστήριο έκρινε ενόχους τον πρώην Γενικό Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρο Τραυλό, καθώς επίσης και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το αδίκημα της απιστίας.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν αντιμετώπιζαν κατηγορίες απιστίας κατ΄ εξακολούθηση.

Στο Θώμα Λιακουνάκο το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών για συνέργεια σε απιστία και κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (συνολικά επτά χρόνια κατά συγχώνευση). Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε στο Σπύρο Τραυλό και τους άλλους δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Να σημειωθεί ότι στους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ οι ποινές έχουν εκ του νόμου ανασταλτικό χαρακτήρα, με τον περιοριστικό όρο για το Θωμά Λιακουνάκο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακόμη μία καταδίκη

Αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη για το Θωμά Λιακουνάκο καθώς το 2018 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 16 ετών, αναφορικά με την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς

Επίσης ο Λιακουνάκος αθωώθηκε τον Ιούνιο του 2019 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter