Αποκλειστικό: Κίνηση – ματ ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη με αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Αποκλειστικό: Κίνηση – ματ ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη με αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, Βασίλης Κόκκαλης, απέστειλε αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών για την επίσπευση της διαβίβασης της δικογραφίας που έχει συντάξει ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η απάντηση του εφέτη – ανακριτή θα δρομολογήσει τις εξελίξεις -κατά το σκεπτικό του κ. Κόκκαλη- για την παράταση των εργασιών της Εξεταστικής, καθώς αύριο, Τρίτη, ολοκληρώνεται ο κατάλογος μαρτύρων που επέβαλε η ΝΔ και δεν αποκλείεται να πέσουν πρόωρα τίτλοι τέλους στις εργασίες της Επιτροπής.

Στην αίτηση που απέστειλε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στον εφέτη – ανακριτή, ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει πως από την έναρξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να διαβιβαστεί στην Εξεταστική η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και «το σύνολο των κατηγορητηρίων, ώστε να τελούν σε γνώση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις, τα πρόσωπα που έχουν αποκτήσει ήδη την ιδιότητα του κατηγορουμένου, τα αδικήματα, η φύση αυτών ως πλημμεληματικής και κακουργηματικής φύσεως».

Τονίζει δε πως την Τρίτη «θα λάβει χώρα η εξέταση πιθανώς του τελευταίου μάρτυρα, γεγονός που σημαίνει την περάτων των εργασιών της Επιτροπής», εξηγώντας πως η μη διαβίβαση της δικογραφίας θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση ελλιπούς πορίσματος και «θα οδηγήσει ενδεχομένως σε κολοβή κρίση».

Τούτων δοθέντων, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αιτείται από τον εφέτη – ανακριτή «έγγραφο περί της ημερομηνίας αποστολής της αιτηθείσας δικογραφίας προς τη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό την εκ μέρους μου υποβολή αιτήματος για παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής μέχρι την εισφορά της δικογραφίας».

Το αίτημα:

«Λαβράκι»

Αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν στο documentonews.gr πως ενδεχομένως η απάντηση του εφέτη – ανακριτή να «βγάλει λαβράκι», αφού -όπως πρόσθεσαν- ο λόγος που φέρεται να προκάλεσε την καθυστέρηση της διαβίβασης της δικογραφίας, που θα αποτελούσε τον οδικό χάρτη για τη διερεύνηση της τραγωδίας, θα προκαλέσει αίσθηση.

Επεισοδιακή συνεδρίαση

Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή συνεδρίαση προβλέπεται τεταμένη. Ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προς τιμήν του αυτοεξαιρέθηκε από τις εργασίες της Επιτροπής, είναι ο τελευταίος μάρτυρας του καταλόγου που συνέταξε η ΝΔ, η οποία αγνόησε τις εκκλήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για κλήση προς κατάθεση των Κ. Γενιδούνια, Κ. Σπηλιόπουλου, Φ. Τσαλίδη, Χρ. Τριαντόπουλο, κ. Κατσιούλη κοκ.

Με τα έως τώρα δεδομένα, θεωρείται απίθανο η πλειοψηφία να αποδεχτεί τα αιτήματα των κομμάτων της μειοψηφίας, γεγονός που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει συντονισμένες αντιδράσεις, οι οποίες θα έχουν σκοπό να καταδείξουν πως η μόνη στόχευση της ΝΔ είναι η συγκάλυψη των αιτιών του εγκλήματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter