Αποκλειστικό: Πέτσας, Κικίλιας και πρωθυπουργικός ανιψιός χτυπούν την πόρτα της Εξεταστικής

Αποκλειστικό: Πέτσας, Κικίλιας και πρωθυπουργικός ανιψιός χτυπούν την πόρτα της Εξεταστικής

Το documentonews.gr αποκαλύπτει τα «βαριά» ονόματα της λίστας μαρτύρων που αναμένεται να καταθέσει στην αυριανή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζονται ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση. Πρόκειται για υπουργούς που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καμπάνιες χειραγώγησης της κοινής γνώμης με πρόσχημα την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για τις λίστες Πέτσα: Πρακτικές χειραγώγησης από τη ΝΔ καταγγέλλει ο Ραγκούσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Στέλιο Πέτσα. Άλλωστε, το επίθετο του αν. υπουργού Εσωτερικών συνοδεύει τις λίστες επιβράβευσης των συμπολιτευόμενων Μέσων με πακτωλό δημοσίου χρήματος.

Επίσης, πρόκειται για τον υπουργό που με συκοφαντίες προσπάθησε να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του Documento, ισχυριζόμενος ότι η εφημερίδα διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας κατά του κορονοϊού.

Δυστυχώς για τον κ. Πέτσα, χρέη μιντιακού ντελάλη συνωμοσιολογίας έχει αναλάβει το «Βεργίνα TV» που χρηματοδοτήθηκε με 20.000 ευρώ για να «αποκαλύψει» στην κοινή γνώμη ότι «Σόρος & Γκέιτς προσπαθούν να επιβάλουν τον εμβολιασμό για να αποκομίσουν κέρδη δισεκατομμυρίων».

Διαβάστε επίσης: Δεν φτάνει ο βουλευτικός μισθός στον Μπογδάνο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα εντοπίζεται το όνομα του τέως υπουργού Υγείας και νυν Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα κληθεί να εξηγήσει αν οι καμπάνιες προσέφεραν τα προβλεπόμενα με όρους κόστους – οφέλους.

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προτείνει την κλήση του αν. υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος άνοιξε την στρόφιγγα του κρατικού χρήματος, διοχετεύοντας εκατ. ευρώ στην εταιρία – μεσάζοντα, Initiative Media, προκειμένου η τελευταία να διανείμει τα ποσά με αδιαφανή κριτήρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη. Πρόκειται για τον ανιψιό του πρωθυπουργού, ο οποίος διατελεί διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον κ. Δημητριάδη ως το πρόσωπο που κίνησε τα νήματα για το σκανδαλώδες εγχείρημα των λιστών Πέτσα, με την κατάθεσή του να ανάγεται σε γεγονός μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος.

Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνει σειρά γενικών γραμματέων των εμπλεκόμενων υπουργείων, έχοντας σε περίοπτη θέση το όνομα του ιδιοκτήτη της Initiative Media. Παράλληλα, στη λίστα θα βρίσκονται και οι πρωταγωνιστές των λοιπών υπό διερεύνηση υποθέσεων προκειμένου να κληθούν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τις υποθέσεις των OpinionPoll και Enterprise Greece.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter