Αποκλειστικό: Βούλευμα «φωτιά» για Λοβέρδο και Novartis – Καμία παραγραφή, να συνεχιστεί η ανάκριση

Αποκλειστικό: Βούλευμα «φωτιά» για Λοβέρδο και Novartis – Καμία παραγραφή, να συνεχιστεί η ανάκριση

Ηχηρό «χαστούκι» προς την ανακρίτρια Διαφθοράς, Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου δίνει μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την σκανδαλώδη μεθόδευση απαλλαγής του Ανδρέα Λοβέρδου διά της δήθεν παραγραφής μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε, υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκη, σχετικά με την μη παραγραφή των αδικημάτων που βαραίνουν τον πρώην υπουργό για την υπόθεση Novartis, Ανδρέα Λοβέρδο και διατάζει να συνεχιστεί η ανάκριση.

Σκανδαλώδης μεθόδευση απαλλαγής Λοβέρδου διά της δήθεν παραγραφής

Η ανακρίτρια Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου ήταν αυτή η οποία κλήθηκε να χειριστεί την δικογραφία με την ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για το αδίκηµα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση πολιτικού προσώπου. Η ανακρίτρια, αφού πρώτα κράτησε στα συρτάρια της τη δικογραφία για Λοβέρδο επί δύο χρόνια, δίχως να κάνει προβεί σε καμία ανακριτική πράξη για τη διερεύνηση της υπόθεσης, «απεφάνθη» λίγο πριν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, όπου ο Λοβέρδος διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος, ότι τα αδικήματα για τα οποία βαρύνεται έχουν παραγραφεί λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ειδικότερα η ανακρίτρια Ιωαννίδου εξέφρασε τη «διαφωνία» της για την ασκηθείσα ποινική δίωξη ερµηνεύοντας τον νόµο περί ευθύνης υπουργών. Αν και η Βουλή είχε κρίνει το 2018 ακριβώς τα αντίθετα από τη νομική της επιχειρηματολογία, όπως άλλωστε και η εισαγγελία, η οποία με την άδεια της Βουλής που ήρε την ασυλία του είχε προχωρήσει τον Νοέμβριο του 2019 στην άσκηση.

Στη συνέχεια ωστόσο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκης με μια νομική επιχειρηματολογία που δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, «άδειασε» την ανακρίτρια Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου για τη «διαφωνία» που είχε εκφράσει με την ασκηθείσα ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό Υγείας.

Η πρόταση Κασωτάκη που «άδειασε» την ανακρίτρια

Ο εισαγγελέας Κασωτάκης στην πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, υπογράμμιζε ότι «παραδεκτώς» ασκήθηκε η ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο και ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό, καθώς δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μια και για αυτό είχε αποφανθεί η ελληνική Βουλή και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη.

Novartis – Εισαγγελικό «χαστούκι» στην ανακρίτρια: Καμία παραγραφή για τον Ανδρέα Λόβερδο

 

Όπως ανέφερε, το σκεπτικό της ανακρίτριας δεν έχει «κανένα νομικό έρεισμα«, «επιφέρει δικονομική ανωμαλία» και «δημιουργεί δικαστικό αδιέξοδο» που «παρακωλύει την εξέλιξη της υπόθεσης» και προτείνει να συνεχιστεί η ανάκριση για τον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου είναι η ίδια ανακρίτρια στα χέρια της οποίας είχε παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά του Νίκου Μανιαδάκη, καθώς επίσης δεν είχε προβεί σε καμιά ανακριτική πράξη, ενώ τόσο η εισηγήτρια εισαγγελέας όσο και το δικαστικό συμβούλιο που απάλλαξαν τον Μανιαδάκη έβλεπαν ενδείξεις ενοχής του μεταξύ άλλων και για χρηματισμό του Λοβέρδου (εντέλει ασκήθηκε έφεση κατ’ αυτού του βουλεύματος η οποία δεν έγινε δεκτή).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter