Απώλεια ακοής λόγω κρότου-λάμψης της ΕΛΑΣ καταγγέλλει φωτορεπόρτερ

Απώλεια ακοής λόγω κρότου-λάμψης της ΕΛΑΣ καταγγέλλει φωτορεπόρτερ

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προέβη ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος, καταγγέλλοντας τον τραυματισμό εξαιτίας της επικίνδυνης χρήση όπλων από την Ελληνική Αστυνομία, στο περιθώριο της μεγαλειώδους απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης στο Σύνταγμα με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της Γενικής Απεργίας την 16 Μαρτίου στο Σύνταγμα και ενώ κάλυπτα την εξέλιξη των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις ρίξανε πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου 2 χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου» αναφέρει ειδικότερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Λιάκος και συνεχίζει αναφέροντας:

«Την επόμενη μέρα το πρωί μετά, από πόνους και ενοχλήσεις στο δεξί αυτί επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Παμμακάριστος που είχε εφημερία ΩΡΛ.

Η διάγνωση είναι η έξης: κάκωση ακουστικού νεύρου – τυμπάνου».

Ο φωτορεπόρτερ υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα με διάγνωση απώλειας ακοής και του χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή για πέντε ημέρες.

«Εμείς οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη χρήση όπλων (χειροβομβίδες κρότου λάμψης ) από την Ελληνική Αστυνομία τόσο για μας όσο και για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις

Θυμίζω ανάλογα περιστατικά επικίνδυνης Αστυνομικής ΒΙΑΣ και χρήσης χειροβομβίδων

  1. Μανώλης  Κυπραίος ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ ενώ κάλυπτε στις 15 Ιουνίου του 2011 τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα».

Διαβάστε επίσης:

Οργή λαού για το έγκλημα στα Τέμπη: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Χημικά και κρότου λάμψης στο Σύνταγμα (Photos)

Χημικά και κρότου λάμψης στο κέντρο της Αθήνας στη μεγαλειώδη πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη – LIVE εικόνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter