Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός, σήμερα η ανακοίνωση της ποινής…

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός, σήμερα η ανακοίνωση της ποινής…

Απολογήθηκε σήμερα (6/12) το πρωί στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας 1, η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» και η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να τιμωρηθεί η ομάδα μόνο με χρηματικό πρόστιμο και όχι με ποινή έδρας κι αυτό γιατί σε περίπτωση που οι Πειραιώτες τιμωρηθούν με αποκλεισμό έδρας (κινδυνεύουν με 2 έως 4 αγωνιστικές), τότε οι αγώνες με ΑΕΛ και Παναθηναϊκό θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο δικηγόρος Γιάννης Χατζησαββάογλου υποστήριξε στην Επιτροπή: «Όπως αναφέρεται στην κλήση, οι οπαδοί με διαπιστεύσεις εξύβριζαν, έριξαν μπουκάλι με νερό και ότι απρόκλητα επιτέθηκαν στην αστυνομία, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Ο παρατηρητής δεν έχει δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν το αντιλήφθηκε με τις αισθήσεις του. Μου είπε, ότι του είπε ο αστυνομικός ότι τραυματίστηκε από τα επεισόδια… Κανονιστικά η έκθεση αστυνομίας απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη. Η είσοδος φιλάθλων με διαπιστεύσεις στα αποδυτήρια είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που ο κανονισμός τιμωρεί την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, δεν γίνεται να ελεγχθούμε πειθαρχικά για το συγκεκριμένο».

Την «ερυθρόλευκη» διοίκηση εκπροσώπησε ο γ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς που τόνισε μεταξύ άλλων: «Αντιμετωπίσαμε όντως από το πρωί ένα τεχνικό πρόβλημα με μια συρόμενη πόρτα. Όταν καταλάβαμε ότι η πόρτα αυτή ζυγίζει 400 κιλά. Είναι 50 μέτρα από τα αποδυτήρια. Κάναμε προσπάθεια να στηρίξουμε την πόρτα. Μία ώρα πριν ενημερώσαμε. Και οι δύο αποστολές σταμάτησαν σε έναν χώρο που κλείνεται από τρεις διμοιρίες. Εκεί που σταμάτησε η αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν μόνο αυτή και η Αστυνομία. Όταν κατάλαβε ότι ήταν εκεί, η Αστυνομία έβαλε στο χώρο αυτόν τρεις διμοιρίες. Σ’ αυτόν τον χώρο, δεν άφηναν ούτε τους εργαζομένους που παίρνουν φανελάκια και διαπιστεύσεις (φωτογράφους, εργαζομένους στις καντίνες), να περάσουν. Παίκτες του ΠΑΟΚ χειρονομούσαν και ειρωνευόντουσαν. Και κάποιοι εξ αυτών αντέδρασαν λεκτικά.

Όταν λέμε αποστολή του ΠΑΟΚ δεν λέμε μόνο παίκτες. Είδα με τα μάτια μου ότι παίκτης του ΠΑΟΚ πέταξε μπουκάλι. Οι διαπιστευμένοι δεν ήρθαν σε καμία επαφή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Η Αστυνομία άρχισε να χτυπάει, για να το πω απλά. Ο Μάτος προσπάθησε να κλωτσήσει έναν από τους διαπιστευμένους κι η Αστυνομία χτύπησε ένα Πολωνό παίκτη του ΠΑΟΚ ονόματι Σφιντέρσκι. Κανείς δεν πέταξε τίποτα στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ πέταξε. Ενταση ανθρώπων που ήταν εκεί με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε. Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν τον είδα. Ρώτησα μετά και μου είπε ο κ. Λινάρδος ότι κάποιος μου είπε ότι χτύπησε. Δεν είδα τον αστυνομικό ούτε και τη φθορά του υπηρεσιακού κράνους, μπορεί να έγινε με τον οποιοδήποτε τρόπο. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν βιαίως και εκεί υπήρξε ένταση»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter