Aπολογίες μελών Ρουβίκωνα: «Πολιτική η δίωξη μας, Στοχοποιηθήκαμε από τη ΝΔ και εμπόρους ναρκωτικών»

Aπολογίες μελών Ρουβίκωνα: «Πολιτική η δίωξη μας, Στοχοποιηθήκαμε από τη ΝΔ και εμπόρους ναρκωτικών»

Για «στοχοποίηση» εξαιτίας της δράσης τους στο Ρουβίκωνα τόσο από εμπόρους ναρκωτικών που δρούσαν στα Εξάρχεια όσο και από τη ΝΔ έκαναν λόγο στις απολογίες τους τα μέλη του Ρουβίκωνα, Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας οι οποίοι κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα στη δολοφονία του εμπόρου ναρκωτικών «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια το 2016.

Στη δίκη παρωδία καθώς το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει με το καλημέρα, κανένας μάρτυρας κατηγορίες δεν κατέθεσε ούτε σήμερα εναντίον τους. Άλλωστε από την πρώτη μέρα της δίκης μία γυναίκα που φέρεται να είναι από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι ουσιαστικά η αστυνομία καθοδήγησε την κατάθεση της, την οποία μάλιστα δεν της έδωσαν να διαβάσει πριν την υπογράψει.

Δείτε επίσης: «Στημένο» κατηγορητήριο για τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα δείχνουν οι καταθέσεις μαρτύρων – «Η αστυνομία μου είπε ότι αν βοηθήσω θα αφεθώ ελεύθερη»

«Επί ένα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή », τόνισε την απολογία του ο Γ. Καλαϊτζίδης που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος παρατήρησε ότι κανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν κατέθεσε εναντίον τους και έθεσε το ερώτημα «τότε γιατί είμαστε εδώ;». Στο ερώτημα απάντησε ο ίδιος εξηγώντας ότι «στοχοποιηθηκαν από τους εμπόρους ναρκωτικών επειδή τους χάλαγαν τη δουλειά με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεια Εξαρχείων αλλά παράλληλα στοχοποιηθηκαν από τη ΝΔ εξαιτίας της δράσης του Ρουβικωνα».

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτει ένας άνθρωπος», είπε και υποστήριξε ότι ο Ρουβικωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη.

«Είναι πολιτική δίωξη»

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάρτηση που έχει κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Χαμπιμπι λέγοντας : «Έχω κάνει 500 τέτοιες καταγγελίες. Να τρέμω δηλαδή μην πάθουν τίποτα όσους έχω καταγγείλει και καταδικαστώ για ηθική αυτουργία;»

«Πρόκειται για πολιτική δίωξη, στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας», κατέληξε.

«Φάνηκε η σκευωρία»

Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, Νίκος Ματαράγκας, κατέθεσε απολογούμενος ότι δεν ήξερε γιατί ήταν κατηγορούμενος μέχρι να διαβάσει τη δικογραφία.

«Ευτυχώς έγινε αυτό το δικαστήριο και φάνηκε η σκευωρία», πρόσθεσε και περιέγραψε τους αγώνες της συλλογικότητας τους ενάντια της ναρκομαφιας των Εξαρχείων, ένας αγώνας που δόθηκε, όπως είπε, από κοινού με τους κατοίκους και άλλες αγωνιστικές κινήσεις.

«Πιο εύκολο είχαμε να βρεθούμε αντιμέτωπους με μαφιόζους να μας κυνηγάνε παρά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία”, είπε επίσης και εξήγησε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών.

«Τους χαλαγάμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν», είπε και τόνισε ότι «αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα αλλά θα πω ότι είναι γελασμένοι οποίοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις τα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter