Απολογούνται σήμερα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Απολογούνται σήμερα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Απολογούνται σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που συνελήφθησαν με εντάλματα του ανακριτή ο οποίος διερευνά την αποκαλούμενη ως υπόθεση της “μαφίας του Κορυδαλλού”.

Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Τα αδικήματα συνδέονται με καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες οι δυο δικηγόροι απαιτούσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό o προκειμένου να μην παρασταθεί πελάτης τους ως πολιτική αγωγή σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου της Energa στην δίκη όπου ο τελευταίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Θύμα της δολοφονικής απόπειρας είναι ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος πρόσφατα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης , στην οποία συμμετέχουν και Αλβανοί κακοποιοί που επίσης συνδέονται με την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο σημερινός πληρεξούσιος συνήγορος του Γ.Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είναι θύμα δικαστικής πλάνης και όλα όσα έχουν συμβεί είναι μια μεθόδευση για να απαλλαγεί ο Αριστείδης Φλώρος, που εκτός από την υπόθεση της Energa, κατηγορείται και ως ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ.Αντωνόπουλου. Γι αυτές τις δηλώσεις του κ.Κούγια, ο Αρ.Φλώρος του έχει υποβάλλει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση .

Εντελώς αθώοι όμως υποστηρίζουν ότι είναι και οι Αλ.Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος, οι οποίο σήμερα θα βάλλουν κατά των κατηγοριών που τους αποδίδονται με πολυσέλιδα υπομνήματα

Στο μεταξύ η σύλληψη τους ως ύποπτων φυγής έχει προκαλέσει την αντίδραση των θεσμικών οργάνων τους που υποστηρίζουν ότι η αιτιολογία αυτή δεν έχει έδαφος στην συγκεκριμένη περίπτωση και το μόνο που κατάφερε είναι η στοχοποίηση δύο πασίγνωστων δικηγόρων με καθημερινή παρουσία στις δικαστικές αίθουσες.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο Θρ. Κονταξής, συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζου,σήμερα το πρωί και πριν ξεκινήσει η απολογία του πελάτη του, θα προσφύγει εκ μέρους του με αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνης Παπακώστα.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις της υφυπουργού για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» και την εμπλοκή τριών δικηγόρων.

Όπως επισημαίνει ο Θρασύβουλος Κονταξής, «η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα. Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, αν και ο κ.Λυκουρέζος δεν έχει ακόμα απολογηθεί « έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter