Απόλυτη διαφωνία των ιδιωτικών υπαλλήλων με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυριακάτικη αργία

Απόλυτη διαφωνία των ιδιωτικών υπαλλήλων με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυριακάτικη αργία

Την ξεκάθαρη διαφωνία τους για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, επιβεβαίωσαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στο προεδρείο της ΟΙΥΕ και τους εκπροσώπους της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, Δημ. Δημητριάδη και Γρ. Στογιαννίδη, διαπιστώθηκε η εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Ομοσπονδία επισήμανε ότι η Κυβέρνηση κατά την διαπραγμάτευση δεν υπερασπίστηκε καθόλου τους εργαζόμενους και τις Κυριακές. Αντίθετα και παρά το όπλο της Απόφασης του ΣτΕ, υποχώρησε στις απαιτήσεις των εργοδοτών και των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο για τις Κυριακές.

Οι εκπρόσωποι της Κ.Ο., κατά την ΟΙΥΕ, κινήθηκαν ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με τη γραμμή του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπερασπίστηκαν τη Συμφωνία με το επιχείρημα ότι αυτή ήταν ο καλύτερος δυνατός συμβιβασμός και ότι τουλάχιστον «διασώσαμε τις 52 Κυριακές»!

Μετά και από αυτό, η ΟΙΥΕ διαπίστωσε ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία αυταπάτη. Η Κυβέρνηση, αθετώντας τις δεσμεύσεις της και αγνοώντας κυνικά τις αποφάσεις του ΣτΕ, γίνεται το όχημα για την πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής – Αργίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter