Απόλυτη καταδίκη για την επίθεση στο Μάντσεστερ από Ελλάδα και εξωτερικό

Απόλυτη καταδίκη για την επίθεση στο Μάντσεστερ από Ελλάδα και εξωτερικό

Την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ καταδικάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter και εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων.

«Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εκφράζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας, μαζί τους. Αποτροπιασμός και αγανάκτηση» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Βασίλης Κικίλιας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και τη βαθιά του λύπη για τα θύματα της επίθεσης. Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε παράλληλα την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Όπως είπε, τόσο στο ευρωπαϊκό πεδίο όσο και στο εσωτερικό και στα θέματα ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως «ο νόμος και η τάξη, δηλαδή η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αίσθηση ότι μπορώ να πάω το παιδί μου, στην παιδική χαρά, στο βρεφονηπιακό σταθμό, και να κυκλοφορήσω ελεύθερος, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να είναι δεδομένο όχι, ζητούμενο σε μια Δημοκρατία. Είναι δέσμευσή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Διεθνείς αντιδράσεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την φρίκη και την θλίψη του μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων στο Μάντσεστερ προσθέτοντας ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι , σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την γαλλική προεδρία.

«Με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Δημοκρατίας, έμαθε την είδηση της αιματηρής επίθεσης κατά την διάρκεια συναυλία στην Arena του Μάντσεστερ την περασμένη νύκτα. Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία» που έβαλε στόχο «ειδικά και εσκεμμένα» πολύ νέους ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπως στο Παρίσι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, σε μία αναφορά στην επίθεση στο Bataclan τον Νοέμβριο 2015.

«Μπροστά σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, θέλω να εκφράσω προς τους πολίτες του Μάντσεστερ και τον βρετανικό λαό την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού και την παντοτινή του φιλία», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κάλεσε τους γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

«Ζητώ από τους συμπολίτες μου να επιδείξουν ύψιστη επαγρύπνηση, απέναντι σε μία απειλή που είναι παρούσα όσο ποτέ πριν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα «τη θλίψη» της και «τον αποτροπιασμό» της για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

«Η Γερμανία είναι στο πλευρό» των Βρετανών, ανέφερε η καγκελάριος σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση μόνο θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, καταδικάζει την επίθεση στο Μάντσεστερ.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για αυτή την αποτρόπαια επίθεση εναντίον αθώων. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο Κύπριος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter