«Απόλυτη συμφωνία» Μητσοτάκη – Μακρόν διαρρέει η κυβέρνηση- Το tweet του Γάλλου προέδρου

«Απόλυτη συμφωνία» Μητσοτάκη – Μακρόν διαρρέει η κυβέρνηση- Το tweet του Γάλλου προέδρου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης (MED7).

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και στο επίκεντρο βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπως και η συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, και σε αυτό της Άμυνας και των εξοπλισμών.

Όπως αφήνουν κυβερνητικές πηγές να διαρρεύσει οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε μια από κοινού στρατηγική απέναντι στην Τουρκία. 

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, όπως επισημαίνουν οι πηγές σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτακη έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter