Απολύθηκε δασκάλα στην Αίγυπτο επειδή χόρευε…  Την χώρισε και ο σύζυγος της

Απολύθηκε δασκάλα στην Αίγυπτο επειδή χόρευε…  Την χώρισε και ο σύζυγος της

Η Άγια Γιούσεφ απολύθηκε και χώρισε με τον σύζυγο της, επειδή χόρεψε σε μια εκδήλωση με έναν συνάδελφο της. Κάποιος την τράβηξε βίντεο και χωρίς την άδεια της το κοινοποίησε. Στα πλάνα η Άγια Γιουσέφ, δασκάλα στο επάγγελμα,  φαίνεται να φοράει μαντίλα και ένα μακρυμάνικο φόρεμα.

Αμέσως, υπήρξαν αντιδράσεις από τα αραβικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα την απόλυση της από το σχολείο που εργαζόταν, ενώ την χώρισε και ο άντρας της. Οι συντηρητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για πορνεία και χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Αίγυπτο.

Η Γιούσεφ απολύθηκε από το δημοτικό σχολείο στην επαρχία Dakahlia στο Δέλτα του Νείλου, όπου δίδασκε αραβικά. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η δασκάλα ορκίστηκε ότι δεν θα χορέψει ποτέ ξανά και είπε ότι είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δοκιμασίας της. «Δέκα λεπτά στη βάρκα στο Νείλο μου κόστισαν τη ζωή», είπε σε δημοσιογράφους.

Στο πλευρό της στέκουν οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας και συνάδελφοι της. Μια άλλη δασκάλα δημοσίευσε βίντεο όπου χορεύει στον γάμο της κόρης της. Η επικεφαλής του Αιγυπτιακού Κέντρου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Δρ Nihad Abu Qumsan, πρόσφερε στην Γιούσεφ δουλειά στο γραφείο της και της ζήτησε να φέρει το συμβόλαιό της από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υποβάλει νομική καταγγελία κατά της απόλυσής της. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε μια επανεξέταση.

Πείτε μου ξανά για τα δικαιώματα της γυναίκας και την πατριαρχία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter