Απόλυτη φρίκη στη Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα (Πολύ σκληρές εικόνες)

Απόλυτη φρίκη στη Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα (Πολύ σκληρές εικόνες)

Χωρίς ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε ο ιερός για τους μουσουλμάνους μήνας του Ραμαζανιού. Την ίδια ώρα, ο πληθυσμός στη Γάζα, που δοκιμάζεται ολοένα πιο σκληρά από την πείνα, περιμένει απελπισμένα τρόφιμα. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 31.000, στην πλειονότητά τους άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

Το Ραμαζάνι συνήθως προσφέρει στους μουσουλμάνους χρόνο να προβληματιστούν και να συμμετάσχουν σε πράξεις λατρείας, καθώς και να περάσουν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους.

Φέτος, ωστόσο, έχει γεμίσει πολλούς ανθρώπους με άγχος, μετά από πάνω από πέντε μήνες πολέμου στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, όπου ο άμαχος πληθυσμός τελεί υπό πολιορκία και απειλείται με λιμό.

Ο ΟΗΕ αλλά και άλλοι διεθνείς φορείς και οργανώσεις τονίζουν πως ο λιμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος στη Γάζα. Ήδη υπάρχουν αναφορές για νεκρά παιδιά από την πείνα και την αφυδάτωση.

«Δολοφονούν τα παιδιά σε αργή κίνηση» τόνισε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Save the Children, η οποία ασχολείται με τα εγκλήματα που συντελούνται στη Γάζα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 25 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και αφυδάτωση. «Ταΐζω την κόρη μου με νερό, απλά για να μην πεθάνει. Δεν έχω άλλη επιλογή», περιγράφει η Μπαράκ Αμπχάρ, μια μητέρα στην Πόλη της Γάζας.

Περίπου το 15% των παιδιών κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα υποσιτίζονται, καθώς και περίπου το 5% στο νότο, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Φεβρουάριο.

10χρονος πέθανε από την πείνα σε νοσοκομείο της Γάζας

Αποκορύφωμα της φρίκης είναι η εικόνα ενός 10χρονου αγοριού, του Γιαζάν Αλ – Καφαρνά. Ο μικρός γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και πέθανε στις 4 Μαρτίου σε νοσοκομείο της Ράφα, λόγω έλλειψης τροφής.

Το παιδί υπέφερε από υποσιτισμό και λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι γονείς του αδυνατούσαν να βρουν τροφή για να του δώσουν από τότε που εγκατέλειψαν το σπίτι τους στη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα.

«Συχνά ένα παιδί είναι εξαιρετικά υποσιτισμένο και μετά αρρωσταίνει. Ο ιός είναι αυτός που προκαλεί τον θάνατό του, αλλά η αιτία είναι ο υποσιτισμός», εξήγησε η Χέδερ Στόμπαου, από την οργάνωση Action Against Hunger.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter