Απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης για τις αδιευκρίνιστες και ανεξέλεγκτες δαπάνες του Αδ. Γεωργιάδη στην Αναπτυξιακή Τράπεζα

Απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης για τις αδιευκρίνιστες και ανεξέλεγκτες δαπάνες του Αδ. Γεωργιάδη στην Αναπτυξιακή Τράπεζα
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τον σφιχτό εναγκαλισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τον υπουργό Ανάπτυξης όταν η υπόθεση αφορά σπατάλες δημοσίου χρήματος και αδιευκρίνιστες δαπάνες επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπου απέναντι στις αποκαλύψεις του Documento για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα προέταξε την απόλυτη ικανοποίηση της κυβέρνησης «με τη δουλειά που γίνεται εκεί».

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να άδειασε επανειλημμένως τον Άδωνη Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης της συζύγου του στη Lamda Development, εκφράζοντας την άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει τον ηθικά έκθετο υπουργό Ανάπτυξης, όμως στην υπόθεση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του πάρτι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δηλώνει την απόλυτη σύμπλευσή της με τις επιλογές του υπουργού της, κατόπιν ερώτησης του documentonews.gr.

Όπως αποκάλυψε το Documento της Κυριακής, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εξελίσσεται σε νέο σκάνδαλο «τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ», καθώς έρχονται στο φως παράνομες διαδικασίες που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων από την πλευρά της ΕΑΤ.

Πρόκειται για διαδικασία που αύξησε το κόστος για τα μισθώματα κατά 300% χωρίς να έχει διενεργηθεί, ως οφείλεται εκ του νόμου, προηγούμενος δημόσιος διαγωνισμός. Πρόκειται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος που ξεπερνά τα 7,5 εκατ. ευρώ με τις ευλογίες του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί όλες τις ΑΕ του δημοσίου στις οποίες εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πολιτείας!

Την ίδια ώρα, παρότι έχει παρέλθει σχεδόν ο μισός χρόνος, δεν έχει ακόμα κατατεθεί εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το 2021, ενώ δεν έχουν αναρτηθεί οι οικονομικές καταστάσεις για το 2020. Παράλληλα, τους τελευταίους δύο μήνες σημειώνεται «τσουνάμι» αποχωρήσεων από θέσεις ευθύνης, καθώς έχουν παραιτηθεί 14 υπάλληλοι που βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης, υπό τις οποίες θα έπρεπε να υπογράψουν παρανομίες που αφορούν ποσά τα οποία φτάνουν τα 931 εκατ. ευρώ και σχεδιάζεται να δοθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα «δωράκια» στις τράπεζες. Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις αποχωρήσεις, η ΕΑΤ προχωράει και σε προσλήψεις ημετέρων, δημιουργώντας μία ακόμα πιο σκανδαλώδη κατάσταση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, το documentonews.gr κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τοποθετηθεί επί του θέματος, τόσο για τις ανεξέλεγκτες δαπάνες και την ανυπαρξία εγκεκριμένου προϋπολογισμού, όσο και για τις αποχωρήσεις στελεχών της Τράπεζας το τελευταίο διάστημα.

«Το Documento της Κυριακής αποκάλυψε σπατάλες εκατομμυρίων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και προσλήψεις ημετέρων στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών και το γεγονός πως οδεύοντας στο μέσο του έτους, δεν έχει υπάρξει ακόμα εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το 2021. Έχει κληθεί ο υπουργός Άδ. Γεωργιάδης σε εξηγήσεις; Τι συμβαίνει στην αναπτυξιακή τράπεζα;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Γιάννη Οικονόμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκπλήσσει με την απόλυτη στήριξη στις επιλογές του Αδ. Γεωργιάδη, που αναμφίβολα στο εγγύς μέλλον θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση.

«Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας. Αυτό νομίζω ότι είναι πασιφανές. Και η κυβέρνηση είναι πλήρως ικανοποιημένη με τη δουλειά που γίνεται εκεί» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, μην αφήνοντας περιθώρια και αμφιβολίες για το ότι και η εν λόγω κατασπατάληση δημοσίου χρήματος γίνεται με την απόλυτη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης

Ο Αδωνης επόπτης σε ποταμό «διευκρινισμένων» σκανδάλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter