Απόλυτη στήριξη από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου στον Κώστα Βαξεβάνη

Απόλυτη στήριξη από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου στον Κώστα Βαξεβάνη

Μήνυμα στήριξης προς τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento απέστειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το διεθνές δίκτυο IPI που ασχολείται με υποθέσεις οι οποίες αφορούν την ελευθερία του Τύπου, προέβη σε αναφορά σχετικά με την υπόθεση «του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος τέθηκε υπό αστυνομική προστασία έπειτα από πληροφορίες σχετικές με συμβόλαιο θανάτου. Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη», τονίζει το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες αυτές «έγιναν μερικές εβδομάδες μετά τη “μαφιόζικου στυλ” δολοφονία του τηλεοπτικού ρεπόρτερ, Γιώργου Καραϊβάζ».

Το IPI υπογραμμίζει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «έχει την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του IPI», επισημαίνοντας ότι «οι έρευνες της αστυνομίας και της εισαγγελίας πρέπει να είναι ενδελεχείς. Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη έχουν τοποθετηθεί διεθνείς δημοσιογραφικές Ενώσεις όπως η RSF (Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα), το Euractiv, αλλά και πλήθος διεθνών ΜΜΕ μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter