«Απολύτως απαραίτητες επιλογές» η διάθεση δεκάδων εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα για την κυβέρνηση

«Απολύτως απαραίτητες επιλογές» η διάθεση δεκάδων εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα για την κυβέρνηση

Μαθήματα «ιστορικότητας της στιγμής» επιχείρησε να παραδώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας από βήματος Βουλής, επικαλούμενος πως η κυβέρνηση «υιοθέτησε κάποιες απολύτως απαραίτητες επιλογές» με την διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες σε μέσα ενημέρωσης, κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα αντί του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη που είχε μέχρι πρότινος πρωταγωνιστήσει στην υπεράσπιση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων διάθεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μέσα ενημέρωσης επιστράτευσε η κυβέρνηση για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μεσημέρι στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις

Αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση να απαντήσει επί της ουσίας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβερνητική διαχείριση στα της οικονομίας, αλλά και για τα όσα προέκυψαν από την Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιδόθηκε σε «μαθήματα για την ιστορικότητα της στιγμής», και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ανωριμότητα και κατάχρηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Κατά την τοποθέτησή του, ο Κ. Τσιάρας επιχείρησε να παρουσιάσει τη σύσταση της Επιτροπής ως «σύλληψη» της κυβερνητικής πλειοψηφίας, παρότι ήταν πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ακόμα για εργαλειοποίηση της διαδικασίας, καθώς και πως «απειλούν να ευτελίσουν μία κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς στοιχεία και απτές αποδείξεις να παράξουν και να διασπείρουν εντυπώσεις».

Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τη διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες σε μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός υποστήριξε πως «η περίοδος που ζήσαμε ήταν η περίοδος που υιοθέτησε κάποιες απολύτως απαραίτητες επιλογές για την κατάσταση που ζούσαμε», και πως «η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης κατέπεσε σε μεγάλο βαθμό». Υποστήριξε δε πως «δεν μπορούσε σε καμία άλλη περίπτωση να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μια επείγουσα έκακτη υγειονομική κρίση για να ενημερωθούν έγκαιρα οι πολίτες για τα απαραίτητα μέτρα».

Ακόμα, χαρακτήρισε τη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση «νόμιμη και διαφανή», φτάνοντας σε ένα υψηλό σημείο αμετροέπειας όταν ανέφερε πως προκύπτουν «δύο τάσεις». Από τη μία, η «πολιτική υπευθυνότητα της κυβέρνησης έγκαιρα αναγκαίες αποφάσεις γνώμονα δημόσιο συμφέρον, διασφάλιση χρηστής διαχείρισης δημοσιών οικονομικών σεβασμό θεσμούς ανεξάρτητη λειτουργίας τους», και από την άλλη, η «πρακτική πολιτικής ανευθυνότητας όσων υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, εργαλειοποιούν τους θεσμούς και επενδύουν στην συστηματικά στη σκανδαλολογία».

«Είναι δύο αντιλήψεις που συγκρούονται» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «κάποιοι πιστεύουν πως αν η πραγματικότητα δεν είναι βολική, δεν είναι αυτή που μας αρέσει, δεν είναι αυτή που θέλουμε, τότε το κακό είναι για την πραγματικότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter