Απομακρύνεται το αδίκημα της κατασκοπείας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Απομακρύνεται το αδίκημα της κατασκοπείας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Στις σωστές της βάσεις τοποθετεί κυβερνητική πηγή την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Η εν λόγω πηγή, μιλώντας στο Documentonews.gr, σημειώνει πως η χθεσινή παράταση της κράτησης των δύο στρατιωτικών ήταν επί της ουσίας πανομοιότυπη με την πρώτη ένα μήνα πριν ενώ «παραμένουν στο τραπέζι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και στο τηλεφώνημα Τσίπρα – Πούτιν το πρωί της περασμένης Παρασκευής», εν όψει και της συνάντησης Ερντογάν – Πούτιν στην ερχόμενη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η ανακοίνωση του τουρκικού δικαστηρίου ότι «το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια» δείχνει ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες των τουρκικών αρχών δεν έχει προκύψει το αδίκημα της κατασκοπείας το οποίο προβλέπει κάθειρξη από 15 έως 20 έτη και παραμένει στο τραπέζι το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα, αδίκημα που τιμωρείται με 2 έως 5 έτη και μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αν όντως η αναφορά αυτή της τουρκικής εισαγγελίας φωτογραφίζει και το επίσημο κατηγορητήριο, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες (οι πληροφορίες από την Τουρκία μιλούν για 10 με 15 ημέρες), μένει να το δούμε αλλά σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Συνεπώς, καταλήγουν στην Κυβέρνηση, η πολιτική χαμηλών τόνων στο εσωτερικό και η διεθνοποίηση του θέματος μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα με την ευχή όλων αυτό να γίνει πριν την Κυριακή του Πάσχα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter