Απόπειρα παρεμπόδισης της έρευνας καταγγέλλει η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη

Απόπειρα παρεμπόδισης της έρευνας καταγγέλλει η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη

Για απόπειρα παρεμπόδισης της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο μέσω των συνηγόρων της για πιέσεις σε βάρος μαρτύρων.

Ειδικότερα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των τελευταίων εξελίξεων για την υπόθεση Βαλυράκη, οι συνήγοροι της οικογένειας του πρώην υπουργού, έχοντας γνώση νεότερων στοιχείων της δικογραφίας, επισημαίνουν σειρά ζητημάτων που αφορούν τη δικογραφία, διευκρινίζοντας παράλληλα το τι ζητά η οικογένεια του θανόντος.

Τονίζουν κατ’ αρχάς ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και καταθέσεις και οι φωτογραφίες του θύματος αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος και περιορίζουν σημαντικά την περίπτωση να έχουν προέλθει τα τραύματα του θανόντος από την προπέλα του σκάφους του, ενώ αποκλείουν και τα μεταθανάτια τραύματα. Προσθέτουν δε ότι η εμπλοκή άλλου σκάφους ως τόπου προέλευσης της εγκληματικής ενέργειας πιστοποιείται από φωτογραφίες, ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και μαρτυρικές καταθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Σήφης Βαλυράκης: Στο Ανθρωποκτονιών ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία

Σε ό,τι αφορά την περιγραφή του σκάφους των δραστών και της συμπεριφοράς τους απέναντι στον Σήφη Βαλυράκη, οι συνήγοροι τονίζουν ότι αυτή επαναλαμβάνεται στον ανακριτή από τους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σε αυτούς προστίθενται και άλλοι, που καταθέτουν ότι το σκάφος των δραστών απουσίαζε την ώρα του συμβάντος από το λιμάνι, ενώ προκύπτει ότι αυτοκίνητό τους βρισκόταν εκεί και όχι στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης: Σήφης Βαλυράκης: Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία του θανάτου του

Οι ίδιοι προσθέτουν πως «ενώ η εξέλιξη της ανάκρισης αναδεικνύει σωρεία στοιχείων που έρχονται στο φως, ελέγχεται ποινικά η συμπεριφορά των προανακριτικών λιμενικών υπαλλήλων, καθώς και του εισαγγελέα που είχε την εποπτεία της προανάκρισης και εξέδωσε στη συνέχεια την ήδη ανατραπείσα απαλλακτική διάταξη».

Σημειώνουν επίσης πως «ασφυκτιώσα υπό το βάρος των δεδομένων αυτών η πλευρά των κατηγορουμένων εγκαταλείπει την θεωρία περί ατυχήματος την οποία σφοδρά υποστήριζε μέχρι χθες, λοιδορώντας την οικογένεια για όσα προαναφέρθηκαν και χωρίς να ζητήσει καν συγνώμη για την διαρκή εκ μέρους της παραπλάνηση της κοινής γνώμης, την εξύβριση του νεκρού, τη συκοφάντηση της οικογένειας και τις απειλές εναντίον της» και καταλήγουν τονίζοντας πως «η αξιοπιστία τους θα κριθεί τις επόμενες ημέρες αρμοδίως. Το σίγουρο είναι ότι όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας τα ψέμματα τελειώνουν. Και καμία ανοχή στον αποπροσανατολισμό, σε κινήσεις αντιπερισπασμού και τελικά στην συγκάλυψη και ατιμωρησία των ενόχων δεν είναι ανεκτή».».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter