«Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας» στη Νέα Υόρκη – Έκρηξη στο Μανχάταν, 3 τραυματίες (Photos-Video)

«Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας» στη Νέα Υόρκη – Έκρηξη στο Μανχάταν, 3 τραυματίες (Photos-Video)

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου.

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ. Τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο τραυματίστηκαν, αλλά κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Ο σταθμός των λεωφορείων εκκενώθηκε γρήγορα, το τετράγωνο αποκλείστηκε και πολλές γραμμές μετρό που διέρχονται από την περιοχή σταμάτησαν ή περνούσαν χωρίς να κάνουν στάση. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας είχε αποκατασταθεί λίγο πριν από τις 10:00 (17:00).

Η εκκένωση των σταθμών πραγματοποιήθηκε χωρίς πανικό, ήρεμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC πως ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος είναι από το Μπανγκλαντές και ενήργησε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Twitter η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι.

«Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λιμενική Αρχή. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν.»

Η στιγμή της έκρηξης

https://twitter.com/NYCityAlerts/status/940209031532220418

Λευκό ποινικό μητρώο είχε στο Μπανγκλαντές ο δράστης

Ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο 27χρονος άνδρας που φέρεται να πυροδότησε σήμερα το πρωί αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στην Νέα Υόρκη προκαλώντας τρεις τραυματισμούς, είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Σαχιντούλ Χάγκε δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή βασίστηκε στον αριθμό διαβατηρίου του Ούλαχ.

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter