Απόπειρα υπονόμευσης της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση «βλέπει» ο Κ. Μητσοτάκης

Απόπειρα υπονόμευσης της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση «βλέπει» ο Κ. Μητσοτάκης

Στη σημερινή γιορτή για την επέτειο των 43 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας «χώρεσε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ, δηλώνοντας πως οι δημοκρατικοί μας θεσμοί «για πρώτη φορά, υπονομεύονται τόσο απροκάλυπτα».

Καταφεύγοντας σε… αποφθέγματα του τύπου «η ποιότητα της Δημοκρατίας μας εξαρτάται από την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης στα μάτια των απλών πολιτών» και ότι «η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδύναμων και ο τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων, θεματοφύλακας του Συντάγματος και προστάτης απέναντι στις όποιες κυβερνητικές αυθαιρεσίες, ο κ. Μητσοτάκης παρέβλεψε να ασκήσει αυτοκριτική στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ για την υπεράσπιση του κύρους της Δικαιοσύνης και επιχείρησε να εμφανιστεί εγγυητής των θεσμών στη χώρα μας.

«Σε όσους απεργάζονται σχέδια που κλονίζουν το δημοκρατικό μας οικοδόμημα, στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι δημοκρατικοί θεσμοί θα σταθούν όρθιοι. Η κοινωνία δεν θα διχαστεί. Και όλοι όσοι, σήμερα, τιμούν τους αγώνες άλλων γενεών για ελευθερία και Δημοκρατία, ανεξάρτητα από την σημερινή πολιτική τους ταυτότητα, θα βρεθούν απέναντι σε αυτούς που περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα», δήλωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σταθερός στη γραμμή του να θέσει τη Δικαιοσύνη στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έβαλε κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως η διάκριση των εξουσιών ως ακρογωνιαίος λίθος του Κράτους «καταστρατηγείται ευθέως από μια Κυβέρνηση που επιχειρεί την πλήρη χειραγώγηση και υποταγή της Δικαιοσύνης. Μια Κυβέρνηση που θεωρεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΝΔ στη σημερινή επέτειο είδε και μια καλή και ανέξοδη ευκαιρία να ‘χαϊδέψει’ τα αυτιά των δυσαρεστημένων από πολλές επιλογές του κεντροδεξιών ψηφοφόρων του κόμματος.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη Μεταπολίτευση και στην ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής. Οι επιλογές εκείνης της εποχής μας προστατεύουν και σήμερα από το φόβο και την ανασφάλεια. Και παρά τις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών, η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να ανακοπεί.

Παραμένουμε εγγυητές της δημοκρατικής τάξης και της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter