Αποπομπή όσων υπουργών ξεπλένουν εγκλήματα – Άμεση προσφορά βοήθειας στη Γάζα

Αποπομπή όσων υπουργών ξεπλένουν εγκλήματα – Άμεση προσφορά βοήθειας στη Γάζα

Ο άνθρωπος που τον ενέπνεε ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, προτού γίνει “κεντροδεξιός” υπαρχηγός του κ. Μητσοτάκη κι οι συν αυτώ λαοτίνοι έχουν γίνει συχνά αιτία διαμαρτυριών και καταγγελιών για την επικράτηση αντισημιτισμού στην ηγεσία της ΝΔ.

Με τις γνωστές αρετές του πολιτικού τιποτόφρονα ζήτησαν διάφορες “συγγνώμες” γονυπετείς, τις οποίες ωστόσο κανείς δεν τους έδωσε. Όπως φυσικά κανείς δεν συγχώρεσε και τον Γιόζεφ Γκαίμπελς, τον εμπνευστή του κ. Γεωργιάδη (δείτε σχετικό βίντεο: https://youtu.be/VlqrmDwrIKs?feature=shared).

Χθες ο εν λόγω υπαρχηγός του κ. Μητσοτάκη θεώρησε ότι το έγκλημα πολέμου του βομβαρδισμού ενός νοσοκομείου στη μαρτυρική Γάζα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία εργαλειοποίησης προκειμένου αυτός να επιδείξει πως ο χθεσινός γκεμπελίσκος είναι πλέον ένας αφοσιωμένος φίλος των “Εβραίων”, μαζί φυσικά με την οικογένεια Πλεύρη.

Χαρακτήρισε λοιπόν, με στόχο το προσωπικό του ξέπλυμα, ως τάχα άστοχο πύραυλο της Χαμάς το δολοφονικό πλήγμα του κράτους του Ισραήλ. Κατέστη έτσι βασιλικότερος του βασιλέως στην υπεράσπιση απάνθρωπων και εγκληματικών μεθόδων πολέμου ενός κράτους κι όχι πια κάποιας θρησκευτικής σέχτας της τρομοκρατίας (Χαμάς, Τζιχάντ κ.λπ.).

Ο κ. υπαρχηγός της ΝΔ τυγχάνει δυστυχώς κι υπουργός του ελληνικού κράτους κι έτσι η χυδαιότητά του αντανακλά στο όλον Έθνος. Εδώ πια δεν πρόκειται για τους εκβιασμούς του στον Δήμο Χαλανδρίου και τις απειλές του ότι  αν τυχόν δεν καταψηφιστεί ως φιλοάραβας ο δήμαρχος κ. Ρούσος, το Χαλάνδρι θα δυστυχήσει … Το κλιμακώνει δείχνοντας την Ελλάδα να αποποιείται πλήρως το ρόλο γέφυρας μεταξύ Αράβων και Δύσης, ρόλο που υπαγορεύει η παράδοση όχι μόνο του Τσίπρα και του Ανδρέα, αλλά και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ακόμη λοιπόν κι αν οι αλαζονικές του παρεμβάσεις στις δημοτικές εκλογές δεν αποτέλεσαν επαρκή λόγο αποπομπής, αυτή η νέα απρέπειά του που θίγει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα επιβάλει την άμεση απομάκρυνσή του από τα υπουργικά έδρανα.

Άμεση βοήθεια στη Γάζα

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Δύο εκατομμύρια άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε μια αιμοσταγή τρομοκρατική οργάνωση από την μια και στις ένοπλες δυνάμεις του κράτους του Ισραήλ, το δικαίωμα του οποίου στην αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο, αλλά όχι και στα εγκλήματα πολέμου.

Η πατρίδα μας οφείλει να απαιτήσει την τήρηση του διεθνούς δικαίου και την ουσιαστική προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Θα πρέπει επίσης η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για άμεση αποστολή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση, είναι εφικτό να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους που την χρειάζονται απεγνωσμένα μέσω του εδάφους της φίλης και συμμάχου Αιγύπτου. Η πατρίδα μας χρωστάει στην ιστορία της να είναι στους πρώτους που θα σπεύσουν στο πλευρό των κατατρεγμένων. Η Ελλάδα οφείλει να γίνει ξανά η γέφυρα μεταξύ Δύσης και Αραβικού κόσμου και να στείλει ένα σαφές μήνυμα: ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή σε καμία περίπτωση δεν περνάει μέσα από την ισοπέδωση της Γάζας.

Η Ελλάδα οφείλει να αποστείλει στους αμάχους ανθρωπιστική βοήθεια, πράγμα για το οποίο ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε δεν απάντησε, αλλά έμεινε σε αοριστίες. Η Αίγυπτος φαίνεται να δέχεται ξένες πτήσεις βοήθειας στο Σινά. Η Ιορδανία, η Τουρκία και άλλες χώρες στέλνουν εδώ και μέρες αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια. Προφανώς κάποια στιγμή θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα. Και οι ΗΠΑ γράφεται ότι θα στείλουν βοήθεια μέσω Αιγύπτου, αλλά κι o ΥΠΕΞ τους κ. Μπλίνκεν προδίκασε ότι θα ανοίξει η Ράφα.

Υπενθυμίζω ότι η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας έσπευσε από τους πρώτους να στείλει, ως όφειλε, ανθρωπιστική βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση ένα ελληνικό C-130 στην έρημο με τρόφιμα, φάρμακα και ιατρική βοήθεια θα είχε το δικό του μεγάλο συμβολισμό. Κι η πολιτική παραμένει η τέχνη των συμβολισμών!

(*) Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter