Αποπροσανατολισμός και ασπιρίνες

Αποπροσανατολισμός και ασπιρίνες

Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τις οποίες έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορούν να χαρακτηριστούν δραματικές για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης και βέβαια των πιο φτωχών.

Ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε ρεκόρ δεκαπενταετίας, τα οικογενειακά εισοδήματα μειώνονται, οι μισθοί δεν αυξάνουν και τα φορολογικά βάρη παραμένουν σταθερά.

Τα μέτρα-ασπιρίνες της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να πείσει ότι ο πληθωρισμός είναι παροδικό φαινόμενο όχι μόνο δεν πείθουν πλέον κανένα αλλά λαμβάνονται και ως κοροϊδία. Τίποτα από όσα θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα εισοδήματα δεν είναι στη φαρέτρα της κυβέρνησης. Ουσιαστικές αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, μειώσεις ΕΝΦΙΑ και έκτακτης εισφοράς δεν περνούν καν από το μυαλό των «άριστων» οικονομικών εγκεφάλων του Κυριάκου.

Ταυτόχρονα στην υγειονομική κρίση η πολιτική Μητσοτάκη έχει φέρει τα ίδια δραματικά αποτελέσματα. Ουδεμία ενίσχυση του ΕΣΥ, προσπάθεια να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία, με μόνη προσπάθεια να τα πάρουν όλα οι ιδιώτες κλινικάρχες.

Εν χορώ τα κυβερνητικά στελέχη επενδύουν στον διχασμό της κοινωνίας στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες. Πρώτος ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έπονται οι «αξιωματικοί».

Ο Γιάννης Οικονόμου μάλιστα άλλαξε και το πολίτευμα της χώρας για να υπερασπίσει την πολιτική της κυβέρνησής του και να κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του στο Documento για τη δίωξη του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis.

Από Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το παραποίησε σε φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία κατηγορώντας με θράσος τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι στο παρελθόν επιχείρησε να καταλύσει το πολίτευμα εργαλειοποιώντας τους θεσμούς. Ποιος; Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που ο πρωθυπουργός του αναφερόμενος στον Αη Στράτη έκανε λόγο για «τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας».

Ο Μητσοτάκης και η παρέα του βρίσκονται πλέον σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση με την πολιτική τους που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησαν κρυμμένοι πίσω από την ιδεοληψία τους.

Η χώρα βυθίζεται σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές των αρχών της δεκαετίας του 2010. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το αντέξει πλέον ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει χαράξει η κυβέρνηση Μηστοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter