Απορία: Γιατί περιορισμός στο σπίτι;

Απορία: Γιατί περιορισμός στο σπίτι;

Την απορία του μας εξέφρασε ηλεκτρονικώς ένας αναγνώστης, για το αν θα πρέπει να παραμένουμε σπίτι και να μη βγαίνουμε στο ύπαιθρο, στον ήλιο και τον καθαρό αέρα, στη φύση, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας φυσικά για τον συνωστισμό (μάσκα και γάντια).

Καθώς ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της ψυχικής ηρεμίας, είναι αυτονόητο ότι η έξοδος από το σπίτι είναι ενδεδειγμένη λύση, ωστόσο πόσοι θα εφαρμόσουν τις αναγκαίες προφυλάξεις ώστε να μη διασπείρουν και να μην κολλήσουν τον ιό, κατά που θα οδηγούσε σε μια κατάσταση «υγειονομικής βόμβας». Φάνηκε άλλωστε από την… εκδρομή σε παραλίες, ουζερί, πλατείες και εκκλησίες το Σαββατοκύριακο, λες και είχαμε κάποιο τριήμερο ξεκούρασης και αναψυχής. Οπότε, καλύτερα σπίτι…

Πάντως πρέπει να φοράμε γάντια και μάσκες όταν είμαστε έξω; «Δεν έχει καμία αξία να φοράμε μάσκες ενώ κυκλοφορούμε μόνοι μας στον δρόμο» είπε στο Documento o Θεόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, καθώς όπως εξηγεί ο ιός δεν κυκλοφορεί με τον αέρα: «Ο ιός δεν είναι ελικόπτερο».

Σε περίπτωση που είναι ανάγκη να μετακινηθούμε εκτός σπιτιού ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων και να μη βάζουμε ποτέ τα χέρια στο πρόσωπό μας.

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε γάντια όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας εκτός αν τα χέρια μας έχουν πληγές, διαφορετικά τα γάντια μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον μόλυνση καθώς με τα αυτά θα πιάσουμε το πορτοφόλι μας, την κάρτα μας, οπότε δεν έχει κανένα νόημα. Το μόνο που είναι απολύτως αναγκαίο είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Τέλος, ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι όσοι νοσούν και πρέπει για κάποιον σημαντικό λόγο να βγουν από το σπίτι τους καλό θα είναι να μη χρησιμοποιούν ασανσέρ αλλά τις σκάλες ώστε αν βήξουν, τα σταγονίδια να πέσουν στο πάτωμα και όχι πάνω σε κουμπιά του ασανσέρ που θα ακουμπήσει ο επόμενος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter