Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Λαφαζάνη για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Λαφαζάνη για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

Ως άνευ αντικειμένου απορρίφτηκε από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση που είχε υποβάλλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) ζητώντας να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Το ΛΑ.Ε. υποστήριζε στην αίτηση του ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ΄ αριθμ. 1290/2019, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου με την οποία καταργήθηκε η προηγούμενη.

Έτσι, όπως αναφέρει στην απόφαση του το ΣτΕ η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο. Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι με τη νέα κοινή υπουργική χορηγείται στο κόμμα ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.

Ωστόσο, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η κυρία αίτηση ακύρωσης του ΛΑ.Ε. την 17η Σεπτεμβρίου 2019.

Την ίδια στιγμή , δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Alpha και το Star κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης για τη κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter