Απορρίφθηκε η προσφυγή του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για ακύρωση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού

Απορρίφθηκε η προσφυγή του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για ακύρωση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού

Aπέρριψε το Διοικητικό Εφετείο Αθήνας την προσφυγή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία ζητούνταν η αναστολή της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου για παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό.

Μάλιστα μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί της ουσίας της υπόθεσης το Δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στον Τούρκο αξιωματικό μια σειρά περιοριστικών όρων για λόγους της προσωπικής του ασφαλείας.

Συγκεκριμένα,μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης:

Δεν θα του χορηγηθούν στον Τούρκο αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος και σε διεύθυνση που δεν θα δημοσιοποιηθεί ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του.

Επισημαίνεται ωστόσο πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά δεν θα ισοδυναμούν κατ’ ουσίαν με κράτηση του

Σε περίπτωση πάντως μη τήρησης των περιοριστικών όρων το Δικαστήριο έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter