Απορρίφθηκε το αίτημα Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη – Τι είπε η υπουργός Πολιτισμού (Video)

Απορρίφθηκε το αίτημα Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη – Τι είπε η υπουργός Πολιτισμού (Video)

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επισημαίνει πως πρόκειται για σύμβολο παγκόσμιας κληρονομιάς. “Η απόφαση ήταν σαφής”, σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Με την παραπάνω αιτιολόγηση, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου σχολίασε την απόφαση με δηλώσεις της στην ΕΡΤ

“Ο Παρθενώνας (…) είναι το μνημείο των μνημείων. Είναι όλος ο Δυτικός Πολιτισμός. Η απόφαση ήταν σαφής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό”, σχολίασε μεταξύ άλλων η κυρία Κονιόρδου.

Πάνω από ένα χρόνο πριν μια ανάλογη προσπάθεια του ίδιου Οίκου δεν έτυχε καλής υποδοχής. Τότε είχε καλέσει τους καλλιτέχνες να αφήσουν ελεύθερο το δημιουργικό τους πνεύμα και να παντρέψουν έργα Τέχνης με δημιουργίες του Οίκου:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter