Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

Απορρίφτηκε με δικαστικό βούλευμα το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλλει ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, κατά των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis.

Πληρωμένη απάντηση προς τον εναγόμενο αλλά και την συζύγό του, πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου, που βρίσκεται πίσω από αυτή του την κίνηση, το σκεπτικό της απόρριψης.

Από πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι ευθύνονται η κ. Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς της για τη διαρροή του ονόματος του Λάζαρου Καρνέση και της εμπλοκής του με το υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Novartis, είναι σε ελεύθερη μετάφραση του σκεπτικό του βουλεύματος.

Σύμφωνα με τον αιτούντα, οι τρεις εισαγγελείς που χειρίζονται την μεγάλη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis ήταν υπεύθυνοι για την διαρροή στον Τύπο της είδησης ότι το όνομα του Λάζαρου Καρνέση περιλαμβάνεται στον κατάλογο των γιατρών που ελέγχονται για “χρηματισμό” από την Novartis προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας..

Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο εφετών Αθήνας που εξέδωσε το εν λόγω απορριπτικό βούλευμα υιοθέτησε πλήρως και εύλογα, την πρόταση της εισηγήτριας, εισαγγελέως, Ράνιας Σταθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στο σκεπτικό της απορριπτικής εισήγησης της ότι δεν προκύπτει από πουθενά πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της τέως εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την Novartis (για ομαδική μελέτη ισχυρίζεται ο ίδιος), έγινε από την διάδοχο της, Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη.

Και αυτό γιατί, στοιχεία της επίμαχης δικογραφίας είχαν στα χέρια τους και άλλα πρόσωπα, που έχουν εμπλακεί στην διερεύνηση της μεγάλης αυτής υπόθεσης.

Ανάμεσα σε αυτά, αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, είναι η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η Τράπεζα της Ελλάδος, το επιστημονικό προσωπικό που συνδράμει τους εισαγγγελείς διαφθοράς στο δύσκολο έργο τους, καθώς και τα μέλη της Βουλής στην οποία είχε νομίμως διαβιβαστεί η δικογραφία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ βέβαια και παρά την απόρριψη του αιτήματος περί εξαίρεσης των τριών εισαγγελέων, απαιτείται μια ακόμα σημαντική νομική ερμηνεία προκειμένου να μπουν απρόσκοπτα στο …φουλ οι μηχανές για την συνέχιση και ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα της εισαγγελικής έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis.

Απομένει να συνεδριάσει εκ νέου,το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο , για να αποφανθεί με τη σειρά του εάν η αγωγή κακοδικίας που έχει υποβάλλει το ζεύγος Ράικου- Καρνέση, πάλι κατά των τριών εισαγγελέων για το ίδιο θέμα, είναι λόγος για να παγώσει η έρευνα που διενεργούν ,ως προς το σκέλος που αφορά τον εναγόμενο γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί επί της ουσίας από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας .

Τα σχετικά αντίγραφα προκειμένου να κριθεί το θέμα έχει διαβιβάσει αρμοδίως η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας σε βάρος των τριών εισαγγελέων.

Διαβάστε ακόμα: Novartis: Η ώρα της κρίσης για τον διπρόσωπο προστατευόμενο μάρτυρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter