Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή ζητώντας να μην χρησιμοποιεί «παρανόμως» το επίθετο «Θεοδωράκης» επικαλούμενος ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη επ’ απειλή χρηματικής ποινής 50.000 ευρώ και προσωπικής κράτησης 7 μηνών.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αριθμ. 1555/2022 απόφασή του, έκρινε ότι η αίτησή της πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Κουρή.

Σημειώνεται πως η Μ. Θεοδωράκη δεν παραστάθηκε στη συζήτηση, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα «θα βραδύνει η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μιας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».

Επιπρόσθετα κατά το δικαστήριο, η αιτούσα «ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάσει πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’ αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριζε ότι ο Νίκος Κουρής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τη Φωτεινή Ροζάκη, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Σύμφωνα με την αιτούσα, η συμπεριφορά του προσβάλει το δικαίωμα της προσωπικότητας της ως κληρονόμου, καθώς επίσης και το πνευματικό και ηθικό δικαίωμα της ως νόμιμου κληρονόμου επί των προϊόντων διάνοιας του αποβιώσαντος συνθέτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter