Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στη φυλακή θα παραμείνει για τουλάχιστον έξι ακόμα μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης. Το Δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απορρίπτοντας την αίτηση αποφυλάκισης που είχε κατατεθεί νωρίτερα από τον συνήγορο υπεράσπισης της Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας. «Η κυρία εισαγγελέας είπε πως μόνο και μόνο επειδή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση. Στα δικαστήρια δε δικάζονται ούτε βουλεύματα ούτε ποινικές διώξεις» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως κανένας δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη στο κοριτσάκι και είπε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Παράλληλα, ανέφερε πως εάν η εντολέας του αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία καθώς θα μένει μαζί με τη μητέρα της στο χωριό της ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να τελέσει άλλα αδικήματα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιργκου, λέγοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter