Απορρίφθηκε το αίτημα έφεσης του Τζούλιαν Ασάνζ

Απορρίφθηκε το αίτημα έφεσης του Τζούλιαν Ασάνζ

Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε το αίτημα του ιδρυτή των Wikileaks, και δημοσιογράφου, Τζούλιαν Ασάνζ, να εφεσιβάλει την απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Ο φάκελος θα επιστρέψει τώρα στην υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ανέφερε το Wikileaks στο Twitter. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου του Ανώτατου Δικαστηρίου, αυτό αρνήθηκε την προσφυγή με το επιχείρημα ότι δεν εγείρει «κανένα εύλογο νομικό θέμα».

Ο Αυστραλός, ηλικίας 50 ετών, διώκεται από την αμερικανική δικαιοσύνη για τη δημοσίευση, από το 2010, περισσότερων από 700.000 απόρρητων εγγράφων σχετικά με στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 175 ετών, σε μια υπόθεση που καταγγέλλεται ως μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου από τους υποστηρικτές του.

Τον Ιανουάριο του 2021, η βρετανική δικαιοσύνη είχε αρχικά αποφανθεί υπέρ του ιδρυτή των Wikileaks. Επικαλούμενη τον κίνδυνο να αυτοκτονήσει ο Τζούλιαν Ασάνζ, η δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ είχε αρνηθεί να δώσει το πράσινο φως για την έκδοσή του.

Όμως, η Ουάσιγκτον κατήγαγε μια μεγάλη νίκη τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτερο Δικαστήριο ακύρωσε αυτήν την απόφαση, εκτιμώντας πως οι ΗΠΑ παρείχαν εγγυήσεις που ανταποκρίνονταν στις ανησυχίες της δικαστίνας.

Στη συνέχεια, επετράπη στον Τζούλιαν Ασάνζ να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του Ανώτερου Δικαστηρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο αρνήθηκε να την εξετάσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter