Ψήφος αποδήμων: Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο Βορίδη για την άρση των περιορισμών

Ψήφος αποδήμων: Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο Βορίδη για την άρση των περιορισμών

Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την «άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη συνταγματική πρόβλεψη για την υπερψήφιση του από τα 2/3 της Ολομέλειας της Βουλής.

Το νομοσχέδιο δεν συγκέντρωσε τις 200 θετικές ψήφους που απαιτούνται από το Σύνταγμα ώστε να περάσει από τη Βουλή, καθώς το υπερψήφισαν μόνο 190 βουλευτές από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Απείχε της ονομαστικής ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Ενδεικτικό της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι πως ο Μάκης Βορίδης παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις αποδήμων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι μόλις 336, ενώ από αυτές οι 104 απορρίφθηκαν.

Το νομοσχέδιο Βορίδη προέβλεπε την άρση των δύο περιορισμών που είχαν συμφωνήσει τα κόμματα το φθινόπωρο του 2019 (σ.σ. και είχαν ψηφιστεί από τον αριθμό των 288 βουλευτών), δηλαδή ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές αρχές.

 

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter