Αποστάσεις και από Τίλερσον για Τραμπ: «Ο πρόεδρος μιλάει για τον εαυτό του»

Αποστάσεις και από Τίλερσον για Τραμπ: «Ο πρόεδρος μιλάει για τον εαυτό του»

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον Λευκό Οίκο. Ένα ακόμη μέλος της κυβέρνησης Τραμπ διαχώρισε εμμέσως πλην σαφώς την θέση από τον Αμερικανό πρόεδρο. Αυτή τη φορά τα φίλια «πυρά» ήρθαν από τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ρεξ Τίλερσον άφησε να εννοηθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκπροσωπεί τις αξίες του αμερικανικού λαού με την απόφαση του να μην καταδικάσει ανοιχτά τους ρατσιστές στα επεισόδια του Σάρλοτσβιλ.

Σε ερώτηση αν τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι για τις βιαιότητες φταίνε όλες οι πλευρές και όχι μόνο οι ρατσιστές, έκαναν δυσκολότερη την εκπροσώπηση των αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό ο Τίλερσον απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι κανείς αμφισβητεί τις αξίες του αμερικανικού λαού ή τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης ή των κυβερνητικών υπηρεσιών να προωθήσουν αυτές τις αξίες και να υπερασπιστούν αυτές τις αξίες».

Ο δημοσιογράφος του Fox ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών «Και οι αξίες του προέδρου;». «Ο πρόεδρος μιλάει για τον εαυτό του», την η απάντηση του Τίλερσον.

Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να διευκρινίσει εάν διαχωρίζει τη θέση του από τον πρόεδρο ο Τίλερσον είπε: «Έχω κάνει τα δικά μου σχόλια ως προς τις αξίες μας και σε μια ομιλία που έδωσα στο υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα».

Ο υπουργός Εξωτερικών είναι ένα από τα κυβερνητικά στελέχη που τις τελευταίες εβδομάδες παίρνουν αποστάσεις από τις δηλώσεις του Τραμπ. Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος, Γκάρι Κον, ο οποίος γράφτηκε ότι σκέφτηκε ακόμη και να παραιτηθεί, είπε στους Financial Times ότι ο Λευκός Οίκος «μπορεί και πρέπει να τα πάει καλύτερα» στην καταδίκη των ρατσιστικών ομάδων «και θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να θεραπεύσει τις βαθιές διαιρέσεις που υπάρχουν στις κοινότητες μας».

Ως επικριτικό για τον Αμερικανό πρόεδρο ερμηνεύθηκε και το σχόλιο του υπουργού Άμυνας, Ο Τζέιμς Ματίς είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό είχαν προβλήματα και έχασαν «την δύναμη της έμπνευσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter