Αποστάσεις Καραμανλή-Φορτσάκη από την ακροδεξιά γραμμή Κυριάκου – «Λάθος ο συμψηφισμός κομμουνισμού-ναζισμού»

Αποστάσεις Καραμανλή-Φορτσάκη από την ακροδεξιά γραμμή Κυριάκου – «Λάθος ο συμψηφισμός κομμουνισμού-ναζισμού»

Αποστάσεις από την ακροδεξιά γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη που επαναφέρει τη θεωρία των «δύο άκρων», παίρνουν τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Άδικο» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, τον συμψηφισμό μεταξύ κομμουνισμού και ναζισμού, αλλά όπως τονίζει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονίας ήταν μια «λάθος κίνηση».

«Θα μπορούσε, αν όχι να πάει ο κ. Κοντονής, η κυβέρνηση και η Ελλάδα ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία και όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο» αναφέρει ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν κάνει «συμψηφισμό μεταξύ σταλινισμού και ναζισμού».

«Η Εσθονία και αυτές οι χώρες της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης πέρασαν μια πολύ επίπονη διαδικασία κατά τη μεταπολεμική διάρκεια και πολλές φορές ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός, ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, δημιούργησαν τεράστια αδιέξοδα για τους λαούς αυτούς, αλλά ο συμψηφισμός αυτός -θα συμφωνήσω κι εγώ με πολλές αιτιάσεις που έγιναν- ήταν άδικος» σημειώνει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, εξηγώντας ωστόσο πως «από την άλλη, το να λέμε ότι απέχουμε από μία διεθνή διάσκεψη, επειδή θεωρούμε ότι συμψηφίζονται αυτά τα δύο, ήταν μια λάθος κίνηση».

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το συνέδριο της Εσθονίας λέει πως «ήταν μία αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά και δεν απασχολεί και τον μέσο Έλληνα» και καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα. «Θεωρώ ότι ήταν μία ευκαιρία για την κυβέρνηση πάλι να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες πολίτες και από τον Σεπτέμβριο θα τα βρούμε μπροστά μας (ΕΝΦΙΑ, δόση φόρου κ.λπ.)» λέει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 για το θέμα, χαρακτήρισε ανιστόρητους όσους ταυτίζουν κομμουνισμό και ναζισμό: «Ανιστόρητοι όσοι ταυτίζουν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, σε όλα τα καθεστώτα έχουν υπάρξει εγκλήματα, αλλά κανείς δεν μας εμποδίζει να μιλήσουμε για όλα. Δεν ταυτίζουμε τα δύο μεγάλα αυτά κινήματα και φαινόμεν»”, ανέφερε.

Πρόσθεσε όμως ότι «η άρνηση της Ελλάδας να πάει στην Εσθονία, την απομονώνει, δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού. Έπρεπε να πάμε και να συζητήσουμε τις απόψεις μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter