Αποστάσεις Καράογλου από Γεωργιάδη: «Δεν θα έλεγα τη φράση γιατί δημιουργεί αχρείαστη ένταση στη Βουλή»

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Action24 έφτασε στο σημείο να πει ότι από την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, αποφάσισε ότι δεν θέλει να ελεγχθούν οι Μάκης Βορίδης και Λευτέρης Αυγενάκης, όποτε πρέπει μπει ένα τέλος στη κουβέντα.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης να στήριξε απόλυτα τον Άδωνη Γεωργιάδη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όμως φαίνεται ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη του Μαξίμου.

Διαβάστε σχετικά: Σερίφης Άδωνης Γεωργιάδης: «Τι αποφάσισε η ΝΔ; Ότι δεν θέλει να ελεγχθούν Βορίδης – Αυγενάκης. Τέλος» (Video)

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελλιγώνη πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι δημιουργούν μία αχρείαστη ένταση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «καθένας έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης. Προσωπικά, δεν θα επαναλάμβανα τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, γιατί θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο προκαλείς, χωρίς λόγο, μια ένταση στη δημόσια συζήτηση. Θα προσπαθούσα να βρεθεί μια συναινετική λύση. Αν δεν υπάρχει αυτή η διάθεση, σε τελική ανάλυση ισχύει ότι στη δημοκρατία αποφασίζει πάντοτε η πλειοψηφία».

Επίσης, σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή σημείωσε ότι «η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή από το 1998, έγινε κι έπρεπε να γίνει προκειμένου να εξεταστούν σε βάθος πεπραγμένα, παραλείψεις και ευθύνες μελών ΔΣ και πρώην υπουργών. Ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα, οι ευθύνες έχουν πλέον παραγραφεί. Δηλαδή, αν βρεθεί ότι έφταιγε υπουργός το 2000, το 2005 ή το 2010, βάσει του Συντάγματος πριν την αναθεώρηση του 2019, οι ευθύνες του παραγράφηκαν» ενώ για την εμπλοκή του Μάκη Βορίδη είπε ότι «κατηγορείται ότι συμφώνησε με μια υπηρεσιακή εισήγηση της διοίκησης που βρήκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας στο έγγραφο τη λέξη “συμφωνώ”. Δεν πρόκειται για κάτι ουσιαστικό, ούτε θεμελιώνεται ποινικό αδίκημα».

Τέλος, στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι αυτό δεν διαπιστώνεται χωρίς τη διενέργεια προανάκρισης, οπότε μπορεί βασίμως κάποιος να συμπεράνει ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της ΝΔ δεν θα καταλήξει σε προανακριτική επιτροπή, καθώς θα διαπιστώσει ότι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες, όπως άλλωστε είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο κ Καράογλου ανέφερε ότι «εκτίμησή μας είναι ότι με βάση το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες για τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι όμως προφανές ότι ενδέχεται να προκύψουν, όταν εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση. Το αν θα αφορούν πρώην υπουργούς κι έχουν παραγραφεί, είναι άλλο ζήτημα».

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου καλύπτει τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την «κομματική προστασία» Βορίδη και Αυγενάκη

Για εσωτερική κατανάλωση οι απαντήσεις της κυβέρνησης μετά τη νέα ρηματική διακοίνωση της Λιβύης

Προανακριτική για Τέμπη: Φινάλε στη fast track διαδικασία με αποχώρηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Κύρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η κλεπτοκρατία καλύπτει τους κλέφτες!»

Λιβύη: Νέα ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ και χάρτης με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη – Η αντίδραση της Αθήνας