Aπόστολος Δοξιάδης: Εκφράζω τον σεβασμό μου στον Σάκη Ρουβά για το θάρρος…

Aπόστολος Δοξιάδης: Εκφράζω τον σεβασμό μου στον Σάκη Ρουβά για το θάρρος…

Θυμάστε τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Απόστολο Δοξιάδη; Το 1992 διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού. Ήταν, τότε, που κατήγγειλε την σκηνοθέτρια και ποιήτρια, Φρίντα Λιάππα για κακοποίηση παιδιού. Η σκηνοθέτις απαλλάχθηκε με το υπ’ αριθμόν 2826/1993 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και, μετά από λίγο πέθανε.

Το Νοέμβριο του 2019, ο Δοξιάδης διορίστηκε από τον Μητσοτάκη ως συντονιστής (βοηθός της Ειρήνης Αγαπιδάκη) των εθνικών δράσεων για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα «Κανένα παιδί μόνο του».

Με μια ανάρτηση του ο κύριος Δοξιάδης υποστήριξε με θέρμη τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον φερόμενο ως παιδοβιαστή, Δημήτρη Λιγνάδη και, μάλιστα, τις βρήκε θαρραλέες. Επίσης, αναφέρθηκε και στη στάση του Ρουβά στο δημοψήφισμα του 2015 και στο σλόγκαν «Μένουμε Ευρώπη», λες και κανείς τους είπε να φύγουν…

Ο Δοξιάδης στο παρελθόν έχει ουκ ολίγες φορές εκφράσει τον θαυμασμό του στο Λιγνάδη φτάνοντας στο σημείο να τα βάλει με την Μενδώνη, που δεν υπερασπίστηκε, όπως έπρεπε το «τεκμήριο αθωότητας» του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή, δηλαδή τι άλλο έπρεπε να κάνει; Εικόνισμα τον είχαν στο Υπουργείο… Τώρα, ο Δοξιάδης υπερασπίζεται τον Ρουβά και του πλέκει ολόκληρο εγκώμιο.

Εγώ το μόνο που θα πω, προς το παρόν, είναι πως κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει ξανά ο φάκελος των ασυνόδευτων παιδιών και να εξεταστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter