Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος έφερε το τένις στην Ελλάδα»

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Ο Στέφανος έφερε το τένις στην Ελλάδα»

«Νομίζω ότι φέτος ήταν η πιο όμορφη και πιο χαρούμενη σεζόν που κάναμε με τον Στέφανο, γιατί πραγματικά οι κόποι που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, απέδωσαν και πήραμε τελικά την ευχαρίστηση ότι δεν το κάναμε τζάμπα, όλο αυτό το πράγμα. Αυτά τα βραβεία αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος έχει φέρει το τένις στην Ελλάδα, ο κόσμος το αγάπησε, το ψήφισαν και είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει ο κόσμος τι σημαίνει να αγωνίζεσαι και δίνεις στην κοινωνία όλες αυτές τις όμορφες στιγμές».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας του κορυφαίου Έλληνα αθλητή για το 2019, σύμφωνα με το δημοψήφισμα του ΠΣΑΤ και νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις Στέφανου Τσιτσιπά, μίλησε στο Kingsport.gr και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μαγγανάρη και Αντώνη Μουστάκα και εξέφρασε τα συναισθήματά του για τη νέα διάκριση του Στέφανου, τους μελλοντικούς στόχους του και το μεγάλο όνειρο της διάκρισής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων είπε ακόμη:

Για ττο ποιο είναι το ταβάνι του Στέφανου: «Το τένις είναι ένα άθλημα που έχει πάρα πολλούς αγώνες. Στην ουσία οι τενίστες είναι ένας πρέσβης του εαυτού του και ένας πρέσβης της χώρας του σε όλο τον πλανήτη και νομίζω ότι μέσα από τους αγώνες, έχει πάρα πολλούς στόχους. Έχει στόχους να πάει στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, να κερδίσει τους μεγαλύτερους τίτλους στον κόσμο, όπως είναι τα grand slam, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας τεράστιος στόχος επίσης. Τώρα ποιο είναι το ταβάνι και πως θα το φτάσει σε αυτό, αυτό το ξέρει μόνο ο Στέφανος και όλοι αυτοί οι αθλητές που αγωνίζονται σε τέτοιο επίπεδο, έχουν τους μηχανισμούς να τα καταφέρουν».

Αν έχει περισσότερο άγχος από τον στέφανο στους αγώνες: «Οι γονείς έχουν πάντα άγχος, αλλά επειδή είμαι άνθρωπος του τένις και ξέρω πώς εξελίσσεται ένας αγώνας, κατανοώ πάντα ποια είναι τα όρια του και πως προετοιμάζει αυτός τον αγώνα, για να τον κερδίσει. Νομίζω ότι οι απλοί θεατές, έχουν ένα πρόβλημα άγχους, πιο πολύ από ότι έχω εγώ! Τώρα ως ο γονέας το μεγαλύτερο άγχος μου είναι να μείνει σωστός άνθρωπος, να μείνει ταπεινός και να συνεχίσει να αγωνίζεται για να αγαπάει αυτό που κάνει».

Για το ποια συμβουλή θα έδινε στον Στέφανο και σε έναν νέο τενίστα να φθάσει επίσης ψηλά: «Η συμβουλή που δίνω στον Στέφανο, επειδή έχει δυσκολίες ο πρωταθλητισμός, νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε αυτές τις δυσκολίες σαν ένα τοίχος, σαν ένα εμπόδιο σε αυτό που κάνουμε. Πρέπει να το βλέπουμε σαν πρόκληση, για να γίνουμε καλύτεροι και αν το βλέπουμε έτσι, τότε θα φτάσουμε στο ψηλότερο “σκαλί” και θα έλεγα ότι θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Σε έναν νέο τενίστα, όλα ξεκινούν από την αγάπη για αυτό που κάνεις, μπορείς να πετύχεις. Πρέπει κάποια στιγμή μέσα από την αγάπη που έχεις για το άθλημα, να καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας και τι δυσκολίες και απαιτήσεις έχει, να τις αξιολογήσεις και αν αυτή η αξιολόγηση είναι σωστή, τότε είμαι σίγουρος ότι σήμερα πια, έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στην Ελλάδα, αν μιλήσουμε για νέους αθλητές, νομίζω ότι δημιουργούνται κάποιες θετικές προϋποθέσεις, για να ασχοληθούν κάποια νέα παιδιά με το άθλημα αυτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter