Αποστόλου: Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες

Πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγροκτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Ευάγγελο Αποστόλου.

«'Έχει δοθεί εντολή στον ΟΓΑ να προχωρήσει άμεσα, μέσω των υπηρεσιών του, σε μια προεκτίμηση των ζημιών, ώστε να κατατεθούν τα δικαιολογητικά από τους αγρότες και να εισπράξουν το συντομότερο δυνατό τις αποζημιώσεις τους» είπε στο «Πρακτορείο 104,9Fm», ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως οι ασφαλιστικά ενήμεροι αγρότες θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και το αργότερο σε 6 μήνες θα τους καταβληθούν τα ποσά. Είπε ακόμα ότι οι αγρότες που έχουν οφειλές, μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση και να καταβάλουν ένα πολύ μικρό ποσό, ώστε να αποζημιωθούν και εκείνοι.

«Για εμάς ο αγροτικός κόσμος είναι το Νο1 στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», είπε ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα εργαλεία για να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο. Σημείωσε ότι παρά τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών, έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων υπέρ των αγροτών και πρόσθεσε ότι, τόσο με τα κοινοτικά κονδύλια όσο και με τη κάρτα του αγρότη, θα δοθεί ώθηση στην αγροτική παραγωγή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπλήρωσε ότι, μέσω των κοινοτικών κονδυλίων, έχουν εξασφαλιστεί αποζημιώσεις για το κομμάτι της απώλειας παραγωγής γάλακτος και της απώλειας ζωοτροφών.

Αναφερόμενος στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό, είπε ότι θα περιγραφεί η κατάσταση για τον αγροτικό τομέα, όπως έχει διαμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και θα ενημερωθούν τα κόμματα για τα ζητήματα των πόρων και των ενισχύσεων, αλλά θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση για τις θεσμικές παρεμβάσεις, στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.