Αποστόλου: Μειώσαμε στο 13% τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια - Μηδενίσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα εως 30.000 ευρώ

"Επουλώσαμε στον αγροτικό χώρο, όσες τουλάχιστον μπορούσαμε από τις πληγές που τον ταλάνιζαν επί δεκαετίες, με ευθύνη των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθιερώσαμε ψηλά στην πολιτική ατζέντα την αγροτική οικονομία" τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και υπογράμμισε ότι "δεν θα επιτρέπεται από εδώ και πέρα η πληρωμή των νωπών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων σε χρόνους πέραν των 60 ημερών".

Μίλησε για παρεμβάσεις που θα γίνουν για τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων και σημείωσε ότι "καθιερώνεται η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος, τόσο στις συσκευασίες γάλακτος όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα". Πρόσθεσε ότι ανάλογη ρύθμιση θα υπάρξει και για τα προϊόντα κρέατος "για τα οποία η επισήμανση προέλευσης, παρά το ότι είναι υποχρεωτική, δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι τον καταναλωτή".

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι "δεν θα αφήσουμε να απαξιωθεί ούτε να πουληθεί η αγροτική περιουσία. Γι΄αυτό, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "ετοιμάζουμε συγκεκριμένη πρόταση -λύση με την οποία η υποθηκευμένη αγροτική περιουσία, θα καταγραφεί, θα εκτιμηθεί και θα μεταφερθεί στον Οργανισμό Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών (ΟΔΙΑΓΕ), ενώ η αστική περιουσία θα παραμείνει στη διάθεση τής υπό εκκαθάριση αγροτικής τράπεζας".

"Ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια από την 1 Ιουλίου. Σύντομα θα έρθει και η παρέμβασή μας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του κρασιού", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Ως αντίμετρο πετύχαμε τη μείωση του κατώτερου συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από το 22% στο 20% και τον μηδενισμό της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ", πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.