Αποστομωτική απάντηση Καπραβέλου σε Μητσοτάκη : «Εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία απολύτως τύχη»

Αποστομωτική απάντηση Καπραβέλου σε Μητσοτάκη : «Εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία απολύτως τύχη»

Καταπέλτης ήταν ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος κατά των όσων ακούστηκαν διά στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο οποίος θέλησε να εξισώσει τις νοσηλείες σε ΜΕΘ με τις νοσηλείες διασωληνομένων σε απλές κλίνες, όπως συμβαίνει πλέον στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Πολάκης: Είσαι και άσχετος Κυριάκο Μητσοτάκη

Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Βουλή «υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη»

Μιλώντας στο Kontra News News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη, ο Νίκος Καπραβέλος ξεκαθάρισε πως οι νοσηλείες εκτός ΜΕΘ όχι μόνο είναι επικίνδυνες αλλά στην πλειοψηφία τελικά οι ασθενείς πεθαίνουν.

«Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον δεν είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως! Γι αυτό και στο νοσοκομείο μας είναι μια προσωρινή λύση, διαρκεί ένα με δυο 24ωρα, και προς Θεού, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να τον απορροφήσουμε στις μονάδες εντατικής θεραπείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος και συνέχισε:

«Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες» επισήμανε, ενώ στην ερώτηση του Γιώργου Μελιγγώνη αν υπάρχει χρονικό όριο να χάσει την μάχη με την ζωή ο ασθενής απάντησε «από την πρώτη ώρα κ. Μελιγγώνη, διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας» και κατέληξε «εάν τους αφήναμε τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν είχε κανένας τύχη να επιβιώσει, είναι ένα προσωρινό μέτρο. Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το Υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζώες.»

Σχετικά με τα εμβόλια τόνισε πως είναι το μοναδικό μέτρο προστασίας και ανέφερε  το χαρακτηριστικό περιστατικό που κόρη ασθενούς που φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του είπε «και τι δεν θα εδινα, ολόκληρη την περιουσία μας να γυρίσω το χρόνο πίσω για να κάνει η μητέρα μου το εμβόλιο»

Ως προς τα μέτρα, ζήτησε πιο σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που όπως υπενθύμισε έχει ζητήσει από το καλοκαίρι, τα οποία θα εφαρμοστούν στα σχολεία ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.

Ως προς τις έγκυες, με αφορμή το θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου η οποία δεν είχε εμβολιαστεί επειδή φοβόταν λόγω εγκυμοσύνης ο κ. Καπραβέλος είπε ότι «από την στιγμή που έχουν δημοσιευτεί εδώ και μήνες τα αποτελέσματα, ότι (το εμβόλιο) δεν επηρεάζει, ούτε το έμβρυο επηρεάζει, ούτε την γυναικά, αλλά την προστατεύει και ειδικά στο 3ο μήνα της κύησης που είναι πολύ ευάλωτες οι γυναίκες»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter