Αποστομωτική απάντηση Κοντιάδη σε Πρετεντέρη: Κοντά στoν αυταρχισμό του Ερντογάν ο Μητσοτάκης

Αποστομωτική απάντηση Κοντιάδη σε Πρετεντέρη: Κοντά στoν αυταρχισμό του Ερντογάν ο Μητσοτάκης

Ηχηρή απάντηση στον «δημοσιογράφο» Γιάννη Πρετεντέρη και την χυδαία αναπαραγωγή του δόγματος περί «εσωτερικού εχθρού» δίνει ο καθηγητής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης με παρέμβασή του στο facebook.

Απαντώντας στην απαράδεκτη ταύτιση του κ. Κοντιάδη, ο οποίος εξέφραση την άποψη του για την ανάγκη παραίτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φόντο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει τη χώρα με τον Τούρκο προέδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κοντιάδης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη».

«Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», συμπληρώνει ο καθηγητής και καταλήγει επισημαίνοντας πως «με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται [σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης] πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη:

«Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν είμαι καν τριτοτέταρτος επειδή με πρόλαβαν άλλοι συνταγματολόγοι, με πιο πρόσφατο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Ο παραλληλισμός του κ. Πρετεντέρη δεν είναι ηλίθιος, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά πολύ καλά στοχευμένος: Παραπέμπει σε «εθνική μειοδοσία».

Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για το οποίο απέπεμψε ο ίδιος δύο στενούς συνεργάτες του ως πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κατατάσσομαι στην ίδια κατηγορία με έναν εχθρό της πατρίδας. Κατά την άποψή μου πάλι, με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη».

Διαβάστε επίσης: Ξενοφών Κοντιάδης: Η παραίτηση Μητσοτάκη η συνταγματικά ορθότερη λύση

Διαβάστε επίσης: Έχασε το… «Μέτρο» ο Πρετεντέρης και επιτίθεται στον δημοσιογράφο των New York Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter