Αποσωλήνωση= φτωχοποίηση

Αποσωλήνωση= φτωχοποίηση

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επαίρεται ότι δεν αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα από την πολιτική του σε οικονομία και πανδημία, η πραγματική ζωή όμως τον διαψεύδει.

Καθώς οι αναστολές εργασίας δεν λαμβάνονται υπόψη στα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται, είναι δεδομένο ότι διαμέσου των ΜΜΕ προσπαθεί για ακόμη μία φορά να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα. 

Η οικονομία έχει εισέλθει σε εποχή γενικευμένης αβεβαιότητας καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαμηνύει τις τελευταίες ημέρες ότι τα χρήματα του προϋπολογισμού για τη βοήθεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις τελειώνουν, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να τονίζει ότι «θα συνεχίσουμε να βοηθάμε, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες». Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 20% τον Ιανουάριο, καθώς οι λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν χωρίς εμπροσθογενή μέτρα μηδένισαν την κατανάλωση. 

Οι «άριστοι» οικονομικοί εγκέφαλοι του Κυρ. Μητσοτάκη κρατούν κλειδωμένα τα €37 δισ. από το περίφημο μαξιλάρι, στέλνοντας τη χρησιμοποίησή τους στο μέλλον, ενώ επικαλούνται συνεχώς τα €32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης. Κονδύλια όμως που δεν προβλέπεται να πέσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τα €6,5 δισ. του προϋπολογισμού για βοήθεια τελειώνουν. 

Η αποσωλήνωση της οικονομίας που ήδη προαναγγέλλουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε συνάρτηση με την καθυστέρηση των εμβολιασμών εξαιτίας της προσκόλλησης της κυβέρνησης στο γερμανικό άρμα, με συνέπεια τη μετάθεση του ανοίγματος της αγοράς για το μέλλον και το χάσιμο του τουρισμού για ακόμη έναν χρόνο παρά τις φαντασιώσεις Μητσοτάκη, οδηγούν την κοινωνία στη φτωχοποίηση, όσες ωραιοποιήσεις της πραγματικότητας κι αν κατασκευάζουν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter