Αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη περί βλασφημίας

Αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη περί βλασφημίας

Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με τη διάταξη περί βλασφημίας που συμπεριλαμβάνεται στον υπό ψήφιση νέο Ποινικό Κώδικα.

Την αντίθεσή τους μάλιστα σε αυτήν δημοσίευσαν πολλοί επιστήμονες μεταξύ άλλων και ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος ο οποίος την χαρακτήρισε «οπισθοχώρηση στις πιέσεις φανατικών» όπως ακόμα και δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ο Πάσχος Mανδραβέλης της Καθημερινής και ο Mανόλης Kαψής πρώην διευθυντής του Mega.

Tο πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε «προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Ο υπουργός δικαιολογώντας την πρόταση επαναφοράς της συγκεκριμένης διάταξης έκανε λόγο για «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων» εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή σχετικά με τους νέους κώδικες και αναμένεται να αναφερθεί και αυτός στην επίμαχη διάταξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter