Αποσύρθηκαν 13 βουλευτές της Ν.Δ από ερώτηση για το «Τάμα του ‘Εθνους»

Αποσύρθηκαν 13 βουλευτές της Ν.Δ από ερώτηση για το «Τάμα του ‘Εθνους»

Απέσυραν την υπογραφή τους από ερώτηση για την –χουντικής έμπνευσης- ανέγερση της εκκλησίας του Σωτήρος, υπόθεση γνωστή ως Τάμα του ‘Εθνους, 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά από «άνωθεν» εντολή.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κ.Ο της Ν.Δ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν στηρίζει την συγκεκριμένη ερώτηση. Πρόκειται για τους βουλευτές Γ. Κασαπίδη, Γ. Γιακουμάτο, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκα, Θ. Δαβάκη, Σ. Αναστασιάδη, Χ. Μπουκώρο, Γ. Βαγιωνά, Σ. Γιαννάκη, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκο και Ε. Ράπτη.

Στην ερώτηση ανέφεραν ότι «η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους και των Ηρώων του Έθνους για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας». Κι αυτό παρότι η υπόθεση της ανέγερσης του Ναού στην περιοχή των Τουρκοβουνίων θεωρείται χαρακτηριστικό στοιχείο της περιόδου της Χούντας αφού αναγγέλθηκε το 1968 από τον Γ.Παπαδόπουλου και συνδέθηκε με σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Η ερώτηση συνυπογράφονταν από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ Κ.Βλάση, Δ.Κυριαζίδη, Κ.Κατσαφάδο και Δ. Καμμένο καθώς και από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter