Αποσύρθηκε από υποψήφιος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Στάθης Μαρίνος

Αποσύρθηκε από υποψήφιος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Στάθης Μαρίνος

Εκτός της διαδικασίας επιλογής και διορισμού Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης επέλεξε να τεθεί ο Στάθης Μαρίνος. Ο κ. Μαρίνος με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι “για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του από την αξιωματική αντιπολίτευση”, αποσύρεται από τη διαδικασία επιλογής και διορισμού Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η επιστολή

“Όπως υποστήριξα και ενώπιον των βουλευτών-μελών της αρμόδιας επιτροπής, τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού μου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική μου σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων”, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαρίνος και δηλώνει: “Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξακολουθώ να θέτω στη διάθεση της κυβέρνησης τις επιστημονικές και τεχνικές μου γνώσεις, για την υποστήριξη του έργου της”.

Η αναβολή

Η πρόταση διορισμού του κ. Μαρίνου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ επρόκειτο σήμερα να ψηφιστεί από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Η διαδικασία είχε εκκινήσει χθες και τα κόμματα είχαν τοποθετηθεί αλλά λόγω απουσίας της βουλευτού Εύης Καρακώστα από τη χθεσινή συνεδρίαση, η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για σήμερα το μεσημέρι στις 14.45.

Λίγο μετά τις 16.00, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι την Επιτροπή για την επιστολή του κ. Μαρίνου και την αναβολή, ως εκ τούτου της διαδικασίας, έκφρασης γνώμης για τον διορισμό νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

Θέμα ηθικής τάξεως είχε εγείρει χθες η ΝΔ και είχε καλέσει τον Ευστάθιο Μαρίνο να μην επιμείνει στο διορισμό, καταγγέλλοντας ότι συνεταίρος του σε ΕΠΕ “έπαιρνε” δουλειές με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ, την ίδια ώρα που ο κύριος Ε. Μαρίνος είχε θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ. Ο ίδιος ο Ευστάθιος Μαρίνος είπε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ΕΠΕ ενόψει του διορισμού του στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και ότι από τη θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ δεν έπαιρνε εκείνος αποφάσεις για τις αναθέσεις, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

Χθες, υπέρ του διορισμού του Ευστάθιου Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ δήλωσαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Τρεις όμως εξ΄αυτών, οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπαν “ναι με ερωτηματικά”, ως προς τις διευκρινίσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Επίσης ο Νίκος Φίλης είχε επισημάνει στον παριστάμενο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο ότι δεν έχει μέχρι σήμερα διευκρινισθεί γιατί απομακρύνθηκε από τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ ο Θανάσης Μπακαλέξης.

“Η σημερινή συνεδρίαση θα αναβληθεί μετά από παράκληση του υφυπουργού κ. Πετρόπουλου, με σχετική επιστολή του, και προφανώς θα επαναληφθεί όταν υπάρξει σχετική νέα πρόταση από πλευράς του υπουργείου”, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Ακροάσεων ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε ότι ήδη έχει επιδοθεί στα κόμματα επιστολή που έχει αποστείλει στην υπουργό Εργασίας ο μέχρι χθες προτεινόμενος Ευστάθιος Μαρίνος.

Μετά την ανάγνωση της επιστολής του Ευστάθιου Μαρίνου, ζήτησε το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. “Χρειάστηκε ένα 24ωρο για να καταλάβει το Μαξίμου το αυτονόητο σε σχέση με την επιλογή του νέου επικεφαλής του ΕΦΚΑ. Χρειάστηκε ένα 24ωρο για να αντιληφθεί η κυβέρνηση αυτό που είχαν καταλάβει και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας χθες. Από εδώ και πέρα όμως-θέλω να είμαι απολύτως συγκεκριμένος και σαφής σε αυτό που θα πω- ακόμη και σήμερα με την επιστολή του ο κ. Μαρίνος δείχνει ότι ήταν εντελώς ακατάλληλος για τη θέση διότι αναφέρει ότι δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο και ότι τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε εναντίον του. Όμως εμείς σήμερα έχουμε και πρόσθετα στοιχεία εναντίον του διότι, εκτός των όσων αποκαλύφθηκαν χθες, ήρθαν σε γνώση μας και νέα στοιχεία. Με βάση αυτά τα νέα στοιχεία, ο κ. Μαρίνος δίνει έργα στον ίδιο του τον εαυτό. Έδωσε δύο διαφορετικά έργα, ένα της τάξεως των 7.316 ευρώ και ένα δεύτερο έργο 37.067 ευρώ, στα τέλη του 2017. Έργα στον εαυτό του. Δηλαδή, ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ και η ΗΔΙΚΑ ανέθεσε στον ίδιον αυτά τα δύο έργα. Θα ήταν καλύτερο ο κ. Μαρίνος αν μη τι άλλο να ήταν σεμνότερος, διότι αν μη τι άλλο προσβάλλει και αυτούς που τον πρότειναν”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter