Αποσύρθηκε η διάταξη για τις αποδοχές προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΔΕΚΟ του Υπερταμείου

Αποσύρθηκε η διάταξη για τις αποδοχές προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΔΕΚΟ του Υπερταμείου

Την απόσυρση διάταξης τροπολογίας που εξαιρούσε το πλαφόν αποδοχών (4.631 ευρώ μηνιαίως) για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές ανήκουν στο Υπερταμείο ανακοίνωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πρόκειται για τις ΔΕΚΟ που είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η διάταξη ουσιαστικά αύξανε το ανώτατο όριο των αποδοχών τους στα 7.483.10 ευρώ που αντιστοιχεί με το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Όπως ήταν φυσικό, η εν λόγω διάταξη προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που την χαρακτήρισαν «τροπολογία ντροπής» λόγω της τραγικής συγκυρίας με την εθνική τραγωδία των πυρκαγιών στην Αν. Αττική.

Κατά την ανακοίνωση της απόσυρσης της διάταξης, η υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του. Θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter