Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων

Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων

Είναι τόσο τραγική η κατάσταση στην οικονομία και προβλέπεται τόσο μεγάλη η κρίση, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αίρει όλους τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η απόγνωσή της, καθώς βλέπει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε για τον τουρισμό, δεν έτυχαν του ενθουσιασμού που περίμενε από τους ενδιαφερόμενους, που αποφάσισε η χώρα να δέχεται τους όποιους ξένους υπηκόους αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο για το αν μεταφέρουν ή όχι τον ιό. Μάλιστα αυτό θα ισχύσει όχι μόνο για την ηπειρωτική χώρα αλλά και για όλα τα νησιά τα οποία θα υποστούν ένα τεράστιο πείραμα «ανοσίας της αγέλης» με την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα για να ενισχύσει το πείραμα ανοίγει τα δημοτικά σχολεία, ακόμη και τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, για να δείξει ότι ως μαγική εικόνα υπάρχει η «νέα κανονικότητα» που επαγγέλλεται.

Τι θα συμβεί στη χώρα με όλα τα παραπάνω κανένας δεν γνωρίζει. Αλλά είναι τόσο ορμητικό το τσουνάμι της καταστροφής που έρχεται, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει το τεράστιο ρίσκο για να πείσει μέσω των φιλικών της και πολλαπλώς χρηματοδοτούμενων Μέσων Ενημέρωσης ότι όλα πάνε καλά, χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις στον πληθυσμό.

Γνωρίζοντας ότι τα ασαφή και ελάχιστα συμπληρωματικά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσαν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός και τέσσερεις υπουργοί δεν είναι ούτε μισή ασπιρίνη για την τεραστίων διαστάσεων κρίση που έρχεται, πετούν το μπαλάκι στους πολίτες και τους αναγάγουν σε υπεύθυνους για οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης στην υγειονομική κρίση καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει και που επιστρέφει τη χώρα στα άγρια χρόνια 2010-14.

Για να κερδίσουν χρόνο ώστε να σωθούν από την κοινωνική κατακραυγή και αγανάκτηση που ξέρουν ότι δεν μπορούν να τη γλυτώσουν, θολώνουν την ατμόσφαιρα με ωραιοποίηση της κατάστασης εξετάζοντας τον καλύτερο χρόνο για την επόμενη κίνησή τους. Άλλωστε δεν τους ενδιαφέρει και πολύ. Αν δεν τα καταφέρουν, ότι ήθελαν να καταφέρουν το έχουν ήδη πετύχει ενισχύοντας μια πολύ συγκριμένη ελίτ. Τον δρόμο προς το εξωτερικό, τον

Είναι η κομβική στιγμή για να παρέμβουν καταλυτικά τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και να αποδείξουν ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, θα μειώσει την αύξηση της ανεργίας και θα προστατεύσει την κοινωνία από τη φτωχοποίηση που της επιφυλάσσει για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα χρόνια μια κυβέρνηση της Δεξιάς.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter