Αποθέρμανση

Αποθέρμανση

Κινέζικα βασανιστήρια για την ελληνική κοινωνία επιφυλάσσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σαν να θέλει να τους εκδικηθεί.

Ενώ την μία ημέρα Μέγαρο Μαξίμου και πλατεία Συντάγματος κάνουν διαρροές προς τα φιλικά τους ΜΜΕ και με θριαμβολογίες αυτά αναγγέλλουν ότι έρχεται νέο «τσουνάμι» παροχών λόγω του δημοσιονομικού χώρου που υποτίθεται δημιουργήθηκε και του τέλους της επιτήρησης, την επομένη τα παίρνουν πίσω.
Τι όμως συνέβη και ξαφνικά το άσπρο έγινε μαύρο;

Πάρα πολύ απλά. Επενέβησαν οι μεγάλες δυνάμεις, βλέπε Βρυξέλλες και αγορές. Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που βάλλονται από διεθνείς Οργανισμούς και Οργανώσεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων αλλά και για τα ψέματα με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Εβρου. Το ελληνικό πολιτικό ρίσκο έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που αντανακλά άμεσα στην οικονομία.

Οι αγορές έχουν αρχίσει ξανά να πιέζουν τα ελληνικά ομόλογα, οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι η παροχολογία εν όψει εκλογών πρέπει να σταματήσει υπενθυμίζοντας ότι έχει τρόπους να επιβάλει «μνημόνια», οι τιμές της ενέργειας τραβούν την ανηφόρα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ζητάει θυσίες από του πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζαλισμένη και η ίδια από τα αποτελέσματα της οικονομικής της πολιτικής το μόνο που κάνει είναι να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με συνεχώς αυξανόμενα κονδύλια από τον προϋπολογισμό λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά ταυτόχρονα αδιαφορεί για τις δραματικές αυξήσεις σε ήδη πρώτης ανάγκης, για την αγορά που στενάζει λόγω της μείωσης των εισοδημάτων, για τον πληθωρισμό που τρέχει με διψήφιο ποσοστό ενώ το ελληνικό χρέος έχει βαθμολογία «σκουπίδια».

Τα τουριστικά έσοδα δεν σώζουν την ελληνική οικονομία που «αποθερμένεται» με ταχείς ρυθμούς ενώ ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να είναι ο χειρότερος πολλών δεκαετιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter