Αποθέωση Σάντσεθ από Ινταλγκό: Έσωσε την τιμή της Ευρώπης

Αποθέωση Σάντσεθ από Ινταλγκό: Έσωσε την τιμή της Ευρώπης

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έπλεξε απόψε το εγκώμιο του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Ισπανίας, τον οποίο υποδέχτηκε στο δημαρχείο της πόλης, τονίζοντας ότι “έσωσε την τιμή της Ευρώπης” όταν δέχτηκε να καταπλεύσει στη Βαλένθια το πλοίο Aquarius που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες.

“Υπάρχουν εδώ πολλές γυναίκες και άνδρες που σε θαυμάζουν, που θαυμάζουν αυτό που έκανες”, είπε η δήμαρχος. “Είπες: δέχομαι το Aquarius στη Βαλένθια. Εδώ, πολλοί σε χειροκρότησαν και έκριναν, όπως κι εγώ, ότι έσωσες την τιμή της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

“Η παρουσία σου, ως προέδρου της ισπανικής κυβέρνησης, είναι επίσης ένα φως για εκείνους που σκέφτονται ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη Ευρώπη”, συνέχισε η Ινταλγκό, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα, γαλλική και ισπανική. Η Ευρώπη, υπενθύμισε η δήμαρχος, “σημαίνει φυσικά ενιαίο νόμισμα, ασφαλώς κοινούς οικονομικούς κανόνες, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια δημοκρατική περιπέτεια”.

Ο Σάντσεθ, που έφτασε στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την πρώτη στην οποία συμμετείχε ως πρωθυπουργός, είπε ότι “αυτό που έκανε η ισπανική σοσιαλιστική κυβέρνηση σχετίζεται με την ιστορία της Ισπανίας”. Και εξήγησε ότι οι Ισπανοί που έφυγαν στο εξωτερικό κατά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο “κατάφεραν να ενσωματωθούν χάρη στην υποδοχή που τους έγινε”.

Η Ινταλγκό είχε καλέσει τον Σάντσεθ στο Παρίσι με την ευκαιρία μιας τελετής που οργανώθηκε από τον δήμο στη μνήμη των Ισπανών ανδρών της “Λα Νουέβε”, του τάγματος που συμμετείχε στις μάχες για την απελευθέρωση της γαλλικής πρωτεύουσας πριν από 74 χρόνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter