Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές;

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές;

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερο ακούω τη φράση: «Ωραία φάγαμε- ήπιαμε- ξεφύγαμε αλλά από αύριο ξεκινάει η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ!»

Και είναι λογικό μετά από τα τραπέζια και τις γιορτές των προηγούμενων ημερών να θέλεις άμεσα να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου, να διώξεις τα κιλά των γιορτών και γενικά να ξαναμπείς άνετα στα ρούχα σου.

Αλλά τι θα πει αποτοξίνωση;

Να μείνεις νηστικός, να πίνεις μόνο χυμούς και να τρως μόνο σούπες, να λιμοκτονήσεις τον οργανισμό σου; Και μετά τι, τι θα πετύχεις αν λιμοκτονήσεις τον οργανισμό σου για 2- 3 μέρες;

Το πιθανότερο είναι να φας διπλά και τριπλά μόλις σταματήσεις την «Αποτοξίνωση» .

Αρχικά θέλω να σου πω ότι ο οργανισμός σου κάνει αποτοξίνωση καθημερινά μόνος του μέσω του συκωτιού , των νεφρών, των πνευμόνων, του γαστρεντερικού σωλήνα και φυσικά του δέρματος σου. Όποτε δεν έχει ανάγκη ακραίες συμπεριφορές ή στερητικές δίαιτες.

Τώρα εάν θέλεις να ξαναμπείς στα ρούχα σου και να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου, σου προτείνω 5 απλά βήματα για να επανέλθεις

1. ΝΕΡΟ. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση του οργανισμού σου.

Έστω και μια μικρή αφυδάτωση μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό σου κατά 3%. Θυμήσου λοιπόν να πίνεις τουλάχιστον 8- 10 ποτήρια την ημέρα

2. ΦΡΟΥΤΑ. Βάλε τα φρούτα στην διατροφή σου.

Βοηθούν και αυτά στην ενυδάτωση του οργανισμού σου, είναι πλούσια σε Φυτικές Ίνες οπότε αισθάνεσαι πιο γρήγορα κορεσμό και φυσικά καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία.

3. ΚΙΝΗΣΗ. Βάλε την κίνηση στην ζωή σου.

Περπάτησε, κάνε ποδήλατο, βγες μια βόλτα με τους φίλους σου ή πήγαινε γυμναστήριο. Φρόντισε να κάνεις κάτι που θα σου αρέσει ούτως ώστε να μπορείς να το κάνεις συνήθεια.

4. ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Φρόντισε να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή σου.

Εάν έχεις καταναλώσει αρκετό κόκκινο κρέας επέλεξε κάποιο λαχανικό λαδερό, όσπριο ή ακόμα και ψάρι ως κυρίως γεύμα για τις επόμενες μέρες τις εβδομάδας.

5. ΚΟΙΜΉΣΟΥ. Ρύθμισε το πρόγραμμα του ύπνου σου.

Έτσι ώστε να καλύπτεις τις ανάγκες του οργανισμού σου. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την σωστή λειτουργία και την ρύθμιση της βιοχημείας του οργανισμού σου.

Κάνοντας αυτά τα 5 απλά βήματα έχεις μια πιο ισορροπημένη και υγιή καθημερινότητα!

Ο οργανισμός σου κάνει καθημερινά αποτοξίνωση μόνος του. Μην κάνεις ακραίες «δίαιτες αποτοξίνωσης» με φρούτα και χυμούς γιατί δυστυχώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις μια παροδική απώλεια βάρους που θα είναι μυϊκή μάζα και νερό και όχι λίπος. Ακολουθώντας τη Μεσογειακή Διατροφή έχεις ένα ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο και εάν θέλεις ξεκινώντας τη νέα χρονιά να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου για καλύτερη υγεία και ευεξία εμπιστεύσου την υγεία σου σε έναν πτυχιούχο Διαιτολόγο- Διατροφολόγο.

Καλή Χρονιά λοιπόν με υγεία ψυχική και σωματική εύχομαι!

Καραντούνη Αναστασία

Διαιτολόγος Διατροφολόγος με Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία

Facebook

Instagram

Φωτογραφίες (Unsplash.com)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter